Kızımın velayeti konsoloslukta kabul görmedi.
Merhaba,5 yıl önce Almanya'daki eşimden ayrıldım ve Türkiye'de boşanarak kızımın velayetini aldım.7 ay önce Almanya'ya dönüş yaptım.3 yıllık oturum izni verdiler. Ben tüm evraklarımı hazırladım ve kızım için anneme muvafakatname çıkarttım. Aile birleşimi sebebiyle kızım gelsin diye. Fakat konsolosluktaki bayan velayet annede olsada ,maalesef babadan kızımın Alman'ya ya gelmesine izin veriyorum .diye bir belge vermesi gerekiyor demiş.5 yıldır çocuğunu arayıp sormayan babaya ulaştım. Eğer 5000 euro hesabıma yollarsan bende istediklerini yollarım dedi. Ben kesinlikle güvenmiyorum. Bunun mutlaka başka bir çıkar yolu vardır. Lütfen yardımcı olur musunuz. Çıkmazdayım saygılar.
Cevap: Kızımın velayeti konsoloslukta kabul görmedi.
Bende bu konuyu merak ediyorum, bizde ayrılık aşamasındayız. Benim ve ilk evliliğimden olan 2 çocuğumun çift vatandaşlığı var, şimdiki kızıma da pasaport almak istiyorum, ancak eşim izin vermeyeceğini söylüyor. Bunun hukuki olarak yolu yokmu? Ben devlet memuruyum, yurtdışına kaçacak halim yok, çocuklarımla gezmeye , akraba ziyaretine hep birlikte gitmek istiyorum, ayrıca ileride eğitim hayatı için avantajlı olacağı için çift vatandaşlığı olsun istiyorum, ama eşimin izni olmadan yapamıyorum. Çaresi yokmu?
Her ne kadar velayeti bir tarafa verilsede, çocuğun ayrıca bir babası var. Çocuk ile ilgili her kararı tek başınıza alamazsınız. Babayı ikna etmeniz gerekli.
Babayı ikna etmek imkansız. Çünkü anlayışsız ve konuşarak iletişim kuramıyorum, hep alttan almaya çalışıyorum ama değişen bişey olmuyor. Ben çok meraklı değilim çocuklarımı babasız büyütmeye, ama kimsenin beni aşağılamasına , dolandırmasına , hor görmesine, şiddet uygulamasına, çocuklarımın önünde bağırıp çağırıp bıçakla üstümüze yürümesine , hakaret etmesine, komşulara rezil etmesine , v.b şeylere de izin verecek kadar boş veremiyorum . Mutlu olmak istiyorum, çocuklarımın da mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. Sadece pasaport için hukuki olarak yapabileceğim bişey varmı diye sordum, nasihat istemedim. Yine de cevap verildiği için teşekkür ederim .
Alıntı:
Edo2013 rumuzlu üyeden alıntı
Babayı ikna etmek imkansız. Çünkü anlayışsız ve konuşarak iletişim kuramıyorum, hep alttan almaya çalışıyorum ama değişen bişey olmuyor. Ben çok meraklı değilim çocuklarımı babasız büyütmeye, ama kimsenin beni aşağılamasına , dolandırmasına , hor görmesine, şiddet uygulamasına, çocuklarımın önünde bağırıp çağırıp bıçakla üstümüze yürümesine , hakaret etmesine, komşulara rezil etmesine , v.b şeylere de izin verecek kadar boş veremiyorum . Mutlu olmak istiyorum, çocuklarımın da mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. Sadece pasaport için hukuki olarak yapabileceğim bişey varmı diye sordum, nasihat istemedim. Yine de cevap verildiği için teşekkür ederim .
Nasıl bir ego içindesiniz anlamıyorum Ne nasihatı?
Yasal olarak velayet anneye verilmiş olsada, bazı şeyler diğer ebebeyn olan babanın onayına tabidir. Bu nedenle babanın onayı olması gerekir.
Gerçekler ;velayet sizde yada her ikinizde çocuğun babası var, babanın izni olmadan bu işlemi yapamıyorsunuz, babayı ikna etmeniz gerekli.
Herhangi bir ego içerisinde değilim , çocuğumu babasından saklamıyorum ya da kaçırmıyorum. İstediği zaman, istediği yerde, istediği kadar görebiliyor. Ama pasaport almam için izin vermiyor. Babalık vazifelerini de yapmıyor ayrıca, ama bu onun problemi. Benim için önemli olan şuan sadece pasaport alabilmek , çünkü tatile gitmek istiyoruz, ama çocuğumu da götürmek istiyorum.