Hırsızlık Suçu durum nasıl sonuçlanır
Merhabalar.
Bir daha hakkında acilen yardıma ihtiyacım var öğrenciyim param yok lütfen yardım edin hayati mesele.
Suç Gece Vakti hırsızlık.
Olay ;
Emek Mahallesi Bahçelievler polis karakolunun karşısındaki kebabistan adlı dükkanın bahçesinde açık bulunan masayı aldık,biz çöp ve çöpün yakınlarından çok eşya toplarız ve sahipli olduğunu bilmiyorduk,aldıktan 1 dakika sonra siyah araba ve 2 adam geldi "nereye gençler " dedi ben panik oldum sahibi sanıp korkudan kaçtım,sonra arkadaşım aradı ve onların polis olduğunu ve karakolda olduğunu söyledi.Bunun üzerine durumu anlatmak için karakola gittim.Akşam vakti ve karakolun önünde bir dükkanın bahçesinden masayı kesinlikle hırsızlık amacıyla almadığımızı ve durumun böyle göründüğünü farketmediğimizi söyledik.Karakoldaki komiserler bize hak verdi fakat o gece gasp olayından dönen sinirli komiser tutanak tutulmasını istedi,bizi serbest bıraktılar dava düşer diye.Fakat celp geldi ben bunun üzerine davacıyı bulup durumu anlatıp durumun yanlış anlaşıldığını anlatıp özür diledim ve şikayeti geri çekeceğini söyledi fakat şikayete bağlı olmadığı için geri çekilemiyormuş.
Şuan zaten masayı aldığımız yer yıkıldı,başka bir şey yapılıyor ve çok eski biz kesinlikle hırsızlık amacıyla yapmadık.
2 öğrenciyiz ve karakolun üst sokağında oturmaktayız.
Sicillerimiz temiz ve ben ilk kez karakola gittim.
Davacı dava günü şikayeti mahkemede geri çekecekmiş ancak kamu davasına dönüyormuş olay.
Acaba hapise girer yatar mıyım ? Lütfen yardım edin...Avukata danışmak için param malesef yok,okulumu bırakmak zorunda kaldım stres ve korkudan.
Lütfen yardım edin.
Cevap: Hırsızlık Suçu durum nasıl sonuçlanır
Aldığınız yer çöp mü dükkanın bahçesi mi?
Cevap: Hırsızlık Suçu durum nasıl sonuçlanır
Dükkanın bahçesi,çöp zaten bahçenin bitişiğinde,tadilat dönemi başlangıcı olduğu içindi sanırım.Polis ve tutanakta bahçesinden aldı diye kayıtlara geçiyor.Sicilimde hiç bir şey yok ve hapise girmek istemiyorum.
İfade alan polis bize yardımcı olmak için ifadeyi kendi hazırladı fakat ifadede direk çöpte diye belirtmiş,hakim karşısında bu konuda da yalancı durumuna düşmek istemiyoruz.
Hakim beye suçsuz olduğumu ve bunu kanıtlamak için denetimli serbestlik talep ettiğimi söyleyebilir miyim?