Istifa dilekçesi geçerlilik süresi
Merhaba,
22.05.2015 tarihinde aşağıdaki şekilde bir istifa dilekçesi verdim. Fakat, işler tamamlanıncaya kadar işyeri beni çalıştırmaya karar verdi. Kalan işleri %95 oranında tamamladım. Şimdi de ben istifa etmek istemiyorum. Bugün tarihiyle, 23.06.2015, istifa dilekçem geçersiz duruma düşmüş müdür? Yaklaşık 1 sene 3 aydır bu şirketteyim. Ihbar sürem 4 hafta değil mi?. Beni ihbar ve kıdem tazminatsız işten çıkarabilirler mi?
Dilekçe:
Şirketinizde çalışmakta olduğum xxxxx görevinden 22.05.2015 itibariyle istifa etmek istiyorum.
İstifamın kabulünü ve yasal prosedürlerin uygulanmasını arz ederim.
Saygılarımla,
İmza
Cevap: Istifa dilekçesi geçerlilik süresi
İhbar öneli süresince çalışmalısınız aksi takdirde işçi ihbar tazminatı öder.
İstifa halinde 4857 sayılı İş yasası madde 17 de bulunan ihbar sürelerine uyulması şartır. İhbar süreleri çalışma süresine bağlı olarak değişir: Buna göre;
İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bu ihbar sürelerine uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle sorumludur.
İstifa işverenin kabulüne bağlı değildir...
Burada size ihbar öneli kullandığınıza dair bile birşey yok. Kaldıki 4 haftalık ihbar öneli süresini de aşmış durumdasınız. Bu durumda gerçek istifadan söz edilemez.
Yani demek istediğiniz, istifa dilekçesi verildikten sonraki tam 4 haftaya gelen günde mi işten çıkarılmalıydım? Ben bu süreden sonra çalışmaya devam ettim. Yarın derlerse ki sözleşme bitti, istifanız kabul edildi diye, ne yapmam gerekir?
Kanuni süreleri geçti Vazgeçtim diyeceksiniz. İşlerinizi bitirmekte acele etmeyin. İşveren size git deyinceye kadar sesinizi çıkarmayın. Bence burada ihbar öneli bile başlamış değil.
Siz istifa etmek isitiyorum demişsiniz. ihbar önelini kullandıktan sonra bırakacağım diye bir ibare yok. istifa ettiğiniz tarihten sonrada 1 aydır çalışıyorsunuz.