annem vefat etti ve ben ölümüyle ilgili belgeleri görmek istiyorum. hangi makama ne şekilde başvurarak, otopsi raporu ve diğer tutanaklara ulaşabilirim?
Printable View
annem vefat etti ve ben ölümüyle ilgili belgeleri görmek istiyorum. hangi makama ne şekilde başvurarak, otopsi raporu ve diğer tutanaklara ulaşabilirim?
Cumhuriyet Savcılığına yazılı veya şahsen müracaat edip isteyebilirsiniz
Öncelikle soruyu sorana 4 ay sonra verilecek cevabın hiçbir yararı olmayacağı aşikar. Ancak konuyu sonradan okuyanlar için belki bir yararı olabilir diye cevaplıyorum.
Eğer şüpheli bir ölüm değilse ve savcılık tarafından soruşturmaya bir gizlilik getirilmemişse yakınları bununla ilgili her türlü bilgi ve belgeyi görebilir, örneğini isteyebilirler.
Bazı hastaneler nedendir bilinmez vermek zorunda oldukları bazı bilgi ve belgeleri hasta ve yakınlarına vermekten kaçınırlar. Bu tür durumlarda hasta hakları yönetmeliğinin 15 ve müteakip maddelerinin bu bilgi ve belgeleri vermeyenlere hatırlatılması çoğu kez kafi gelmektedir.
Bu bilgi ve bilgileri vermeyen hastane yetkilileri bazen ayak diretir inat ederler. Haklarında 257. maddeden savcılıkça soruşturma başlatılacağını anlayıncaya kadar da ayak diretme işine devam ederler.
Benzeri çok görülmüş ve yaşanmıştır.