Kendi Param İle Babamın Üstüne Ev Aldım, Tekrar Kendi Üstüme Alsam
Merhabalar,
Babamın üstüne benim paramla bloke çek ile ev aldım. Tapuyu tekrar kendi üstüme alsam, kardeşim ilerde hak talep edebilir mi?
Parayı kendim biriktirdiğime dair bankada belgeler var maaşım vs.
Cevap: Kendi Param İle Babamın Üstüne Ev Aldım, Tekrar Kendi Üstüme Alsam
İleride hak talep edilebilir.İspatlarsanız sorun olmaz.Belgelerinizi muhafaza etmeniz lehinizedir.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
İleride hak talep edilebilir.İspatlarsanız sorun olmaz.Belgelerinizi muhafaza etmeniz lehinizedir.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam:
Hocam hesabıma giren paraları ve hesabımdan çıkan miktarları muhafaza etmem yeterlidir dimi? Ayrıca dava kesinlikle benim lehimemi sonuçlanır hocam?
Edit: Hocam birde evi ilerde satarsam başka bi ev alırsam ne olur? Ozaman hak talep edemez dimi?
iyi geceler
Rica ederim.
Olmamış, açılmamış bir davanın sonucunu tahmin etmek mümkün değildir.Yani evin alındığı tarihte olan hesap hareketleri, paranın sizin tarafınızdan ödendiğine/hesaba transfer olduğuna dair varsa dekont önemlidir.Bir dava söz konusu olursa çok işinize yarayacaktır.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederim.
Olmamış, açılmamış bir davanın sonucunu tahmin etmek mümkün değildir.Yani evin alındığı tarihte olan hesap hareketleri, paranın sizin tarafınızdan ödendiğine/hesaba transfer olduğuna dair varsa dekont önemlidir.Bir dava söz konusu olursa çok işinize yarayacaktır.
Hocam peki evi üstüme aldıktan sonra satsam, başka bir ev alsam ne olur?
Edit: Hocam bu işin %100 çözümü ablama noterde evde hakkı olmadığına dair imza attırmam mıdır? Eğer öyleyse bunu tatlı dille çözebilirim ablam ile konuşup.