Tahliye Taahhüdüm Var,Kira Kontratı süresi Bitti,Kiram Ödenmiyor,Kiracı Çıkmıyor
15 Haziran 2013 tarihinde evime giren kiracı 2014 yılından 4 aylık,2015 yılından 6 aylık alacak kiram bulunmakta.Kira ödemediği için 2014 Aralıkta yanına giderek 27.11.2014 tarihli 2015 Nisan ayında tahliye edeceğine dair kendi el yazısıyla taahhütname imzaladı.Fakat 2015 yılına girince halen kira ödememeye devam etti.Bende 05.05.2014 tarihinde noterden ihtarname çektim kiramı ödemediğine dair ve evimin bulunduğu şehre giderek avukata verdim.Avukat 10.04.2015 tarihinde kiracının bana vermiş olduğu 2000 tl lik senet için dava açmış.Yani tahliye davası açılmadı daha veya Avukat verince otomatikman tahliye davası açılmış olur mu.Avukatım bana fazla bilgi vermiyor.Bu konuyla ilgili bilgi rica ediyorum,Adli tatil de yaklaşıyor.Tahliye davası hemen açılmalı mı?,Tahliye davası açılsa ne kadar sürede çıkar?,Bu süreçte nelere dikkat etmeliyim.,Kiracıyı çıkarmak için daha basit bir yöntem var mı?Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.Saygılarımla....
Cevap: Tahliye Taahhüdüm Var,Kira Kontratı süresi Bitti,Kiram Ödenmiyor,Kiracı Çıkmıyor
Tahliye taahhüdüne dayanarak hukuki işlem yapmanın süresi 1 ay. Yani ... mayıs 2015 tarihine kadar icraya vermezseniz tahliye taahhüdüne dayalı takip yapamıyorsunuz...