asansörlerin ağır kusurlu olması
site yöneticiyim ave b blok ları hak sahipleri 2009 yılında aldı. asansör onayıda 2009 haziran. c ve d bloklar 2011 yılı alım ve asansör onayı 2011 .... ben 4 bloğa yıllık bakım bakım yaptırdığımda 20012 eylüde 4 asansöründe ağır kusurlu olduğunu öğrendim. işin ilginci belediyeden kusursuz diye rapor alınmış... mütaahit firma ile görüştğümde bazı eksikllileri yaptığı halde diğerlerini yapacam edecem diye hep oyaladı şimdide yapmıyorum diyor zaman aşımına mı uğrattığı icin yapmıyorum vb. rest çektiğini tahmin ediyorum davacı olacağım bilgi verirseniz sevinirim. asansörlerin ağır kusurlu olduğunu 2012 eylülde öğrendim..
Cevap: asansörlerin ağır kusurlu olması
Bu arada asansör yönetmelikleri sürekli değişip duruyor. Önemli olan müteahhitin o tarihlerde asansör yönetmeliğine uygun yapıp yapmadığı araştırılmalı. Zamanaşımı var gibi ama içinde olduğunu düşünsek bile müteahhide sorumluluk yüklenebileceği konusu bir avukat tarafından araştırılmalı ve değerlendirilmeli...
yönetmelik 2006 ile 2012 arası aynı yani bizim asansörler 2008 yönetmeliğine göre incelendi eksiklikler direk belli eksik malzeme veya veya hiç yapmama var ama kağıt üstünde hepsi yönetmeliğe uygun yazılımışki onay alınmış
Merhabalar;
Bina asansörü 2013 yılı 11. ayında yapılmış. Müteahhit 2014 yılı 4. ayında binayı teslim etti. 2016 yılı 11. ayında yapılan yıllık kontrolde asansörümüz ağır kusurlu olarak denetimden kaldı. Denetimde çıkan eksiklikler için oluşan maliyeti kim tarafından karşılanmalıdır. Bu sorumluluk müteahhittemi yoksa asansörü yapan firmadamıdır? Konu mahkeme sürecine taşınırsa hangi mahkemeye dava açılmalıdır?