Cezaevi süresince istenilen iaşe bedeli hk.
Mrhb.
2015 Yılında Cezaevinden tahliye oldum.toplamda 3 yıl 8 ay ağır ceza mahkemesinden almış olduğum cezayı infaz ettim. dışarı çıktığımda şahsım adına 3000 lira kadar maliyede borç çıktı. iaşe bedeliymiş. ödeyecek gücüm olmadığını belgeledim fakat hiç bir kurum kabul etmedi. şimdi ne yapmam lazım ? bilgisi olan aktarırsa sevinirim..
Cevap: Cezaevi süresince istenilen iaşe bedeli hk.
Ödemek zorundasınız çünkü kamu borcu niteliğinde...
cevabı bimerden geldi. beş yıllık zamanaşımına tabiymiş borc. o yüzden kurtuldum borctan :)
Rüzgar02 arkadaşım. Geçmiş olsun.
Allah rızası için bana da yardım et. Benim de 4500 asıl 4500 faiz olmak üzere 9000 lira aynı borçtan var. Ben muhtarlığa gittim ve tapudan ve sgk dan aldığım belgeler sonucunda (üzerime tapu yoktur-çalışmıyorum belgeleri) muhtar bana "FAKİRLİK BEYANNAMESİ" başlıklı bir yazı verdi. Bu mu senin de aldığın belge? Yoksa farklı bir yoldan farklı bir belge mi aldın?
SOnra cevap BİMER den geldi dediniz, nasıl oldu? Siz mi başvurdunuz? Netten mi telefonla mı? Ne olur yardımcı olun bana da. Şimdiden Allah razı olsun
bende aynı durumdayim arkadaşlar benimde borcumun faizi 4binlira kadar oldu borçta bi okadar var bimere bende yazdım cevap niteliğinde 5 sene zaman asımı geldi suan 4 sene geçti ceza evinden cikali benim anlamadigim 5 sene sonra kendiliğinden mi düşüyor yoksa gene bir işlem yapmamiz gerekecekmi öle beklemedeyim ben her ay %2 senede %14 faiz geliyor :)
Benim bildiğim bu borç her türlü şekilde tahsil edilir.Fakirlik kağıdı alsanız bile İleride mal veya sgk bir iş yerine girdiğinizde yakanıza yapışılır.
Aşağıda böylede bir karar var Karar eski olabilir.
Tahakkuk ettirilen yiyecek bedelleri mahkûmlar tarafından ödenmezse, Cumhuriyet Müddeiumumilikleri tarafından kendilerinin ikametgâhı belediyeleri ve belediye teşkilatı olmayan yerlerde bağlı bulundukları kaymakam veya nahiye müdürlükleri marifetiyle borçlarını ödemeğe muktedir olup olmadıkları tahkik olunur.
İktidarları anlaşıldığı halde borçlarını ödemeyenlerden Cumhuriyet Müddeiumumiliklerinin İş'arı Üzerine Maliye Dairelerince Tahsili Emval Kanunu hükümleri tatbik olunarak borçlar tahsil olunur.
Yiyecek bedellerinden doğan alacaklar mahkûmiyetin hitamı tarihinden başlamak üzere beş senelik müruruzamana tâbidir.
(Değişik: 09/05/2001 - 4671/2 md.) İş yurtlarında çalıştırılanlar ile ödeme gücü olmadığı anlaşılanlardan yiyecek bedelleri alınmaz.".
Araştırdım ama bulamadım, 2017 ve 2018 yılı cezaevi iaşe bedeli ne kaç liradır?
- - - Updated - - -
Araştırdım ama bulamadım, 2017 ve 2018 yılı cezaevi iaşe bedeli ne kaç liradır?