Cevap: Avukatlar Yetersiz
Avukatı azil halinde tam avukatlık ücreti ödemek zorundasınız. Bu arada avukatlar değil, adalet sistemi veya siz hiç yetersiz olabileceğinizi düşündünüz mü?
Düşündüm yetersiz olmasa her biri ayrı bir şey söylermi birbirlerinin yaptıklarına yanlış dermi meslek onuru sıfır bence adalet sisteminden önce avukatların seçilmesi yada eğitilmesi gerekiyor seviyesiz insanlar gördüm eminim bir çok insanda karşılaşmıştır ben eminim herkes avukat oluyor diyorum ülkemizde bunun düzeltilmesi gerektiğini daha seçkin mesleğini hakkıyla yapıcak insanların olması gerektiğini.
"Düşündüm yetersiz olmasa her biri ayrı bir şey söylermi"
Hukukta iki iki daha hiç bir zaman dört etmez. Herkesin kendi görüşü vardır, bu nedenle farklı yorumlarla karşılaşmışsınızıdır.
"bence adalet sisteminden önce avukatların seçilmesi yada eğitilmesi gerekiyor"
Hepsi bir bütün, hiç birini birbirinden ayıramazsın.
"herkes avukat oluyor diyorum"
Kesinlikle doğru. Bir an önce hakkaniyetle yapılacak bir sınav (eleme) sisteminin gelmesi gerekir. Mantar gibi hukuk fakültelerinin türememesi gerekir. Türeyecek ise eğitim standartının düşürülmemesi gerekir.
Alıntı:
kenan2323 rumuzlu üyeden alıntı
Düşündüm yetersiz olmasa her biri ayrı bir şey söylermi birbirlerinin yaptıklarına yanlış dermi meslek onuru sıfır bence adalet sisteminden önce avukatların seçilmesi yada eğitilmesi gerekiyor seviyesiz insanlar gördüm eminim bir çok insanda karşılaşmıştır ben eminim herkes avukat oluyor diyorum ülkemizde bunun düzeltilmesi gerektiğini daha seçkin mesleğini hakkıyla yapıcak insanların olması gerektiğini.
Yazdıklarınızı hayretler içinde okudum. Yine başınız sıkıştığında, yine yardım isteyeceğiniz bir mesleğe ve mensuplarına karşı biraz daha dikkatli konuşmanızı isterdim. Yukarıda üstadın söylediği gibi, hukukta hiç bir zaman iki iki daha dört etmez. Bir avukat meslektaşımın bulduğu çözüme, ben katılmayabilirim. Farklı bir yol izlemeyi tercih edebilirim. Bu ne benim, nede saygı değer meslektaşımın fikrinin kötü olduğunu göstermez.
Avukatlar adaletin sisteminin en yoğun çalışan koludur. Üç sac ayağından biridir, diğerleri ile eşittir. Savunma makamı hakkında sarfettiğiniz sözler dolayısıyla ciddi anlamda üzüldüm.
Meslek onuru sıfır ne demek ? Avukatların seçilmesi gerek ne demek ?
Evet yanlışları olan, belki kusurları olan bir sistemin parçasıyız. Ancak bu sistemi bir bütün halinde düşünmemiz gerekirken, sistemin bir parçası olan Avukatlara hakaret vari sözler söyleyerek bir yere varamayız.Sizden ricam, böylesine kutsal bir vazifeyi yerine getiren meslektaşlarım, mesleğim hakkında konuşurken daha dikkatli ve yapıcı eleştirilerde bulunmanızdır.
Sevgiyle...
Alıntı:
Av.Fatih Demirkale rumuzlu üyeden alıntı
Yazdıklarınızı hayretler içinde okudum. Yine başınız sıkıştığında, yine yardım isteyeceğiniz bir mesleğe ve mensuplarına karşı biraz daha dikkatli konuşmanızı isterdim. Yukarıda üstadın söylediği gibi, hukukta hiç bir zaman iki iki daha dört etmez. Bir avukat meslektaşımın bulduğu çözüme, ben katılmayabilirim. Farklı bir yol izlemeyi tercih edebilirim. Bu ne benim, nede saygı değer meslektaşımın fikrinin kötü olduğunu göstermez.
Avukatlar adaletin sisteminin en yoğun çalışan koludur. Üç sac ayağından biridir, diğerleri ile eşittir. Savunma makamı hakkında sarfettiğiniz sözler dolayısıyla ciddi anlamda üzüldüm.
Meslek onuru sıfır ne demek ? Avukatların seçilmesi gerek ne demek ?
Evet yanlışları olan, belki kusurları olan bir sistemin parçasıyız. Ancak bu sistemi bir bütün halinde düşünmemiz gerekirken, sistemin bir parçası olan Avukatlara hakaret vari sözler söyleyerek bir yere varamayız.Sizden ricam, böylesine kutsal bir vazifeyi yerine getiren meslektaşlarım, mesleğim hakkında konuşurken daha dikkatli ve yapıcı eleştirilerde bulunmanızdır.
Sevgiyle...
Fatih Bey;üzülerek ve çaresizce avukatlarımıza mecburen işimiz düşüyor sizce bu kadar kutsal bir vazifeyi üstlenen avukat arkadaşlarınız ben mağdur hakkı yenilen olarak karşılarına gittiğimde bana biz o belediye ile çalışıyoruz veya bu dava bütün belediyelere açılmış olur biz bu davaya bakmayız demeleri yakışıyormu yada azletiğimiz önceki avukatımız delileri sunmayışı davaya gereken önemi göstermemesi diğer avukatın avukatınız davayı takip etmemiş delileri bile sunmamış demesi mevzu uzun kısacası ben güvenmiyorum zaten artık avukatlar siyaset içinde karşılaştıklarımın hepsi bizleri kazanç aracı gördüler siz tepkinizde hakklısınız ama yaşadıklarım güvenme diyor.
Avukatlık bir meslek koludur. Her meslektede illa ki işini layigi ile yapamayanlar vardır. Şahsen yeteneksiz diye adledilecek avukatlar ile karşılaştım. Gercek bu.
Ilk avukat da ilgilenmiyor. Ikincisi de ilgilenmiyorl muhtemeln 3 ve 4. De ilgilenmicek.. acaba sorun sizde mi. Avukatlar turkiyedeki tek dava sizinmis gibi mi ilgilenmelerini bekliyorsunl kaldiki bu isler o kadar cabuk yurumuyor. Yazismalar bile yapilirken yeri geliyor aylarca cevap bekleniyor.
yanlıs anlasılmasın, forumda yanlıs anlamaya algılamaya musait cok kullanıcı var, avukatlar yuzde yuz haksız ve suclu oldugunu bildigi birisini nasıl savunur ? taktikler nelerdir ?
Tek yeteneği cahil vatandaştan vekalet alıp icra takibi yapmaktan ibaret iş ahlakından, becerisinden, pratik zekadan yoksun bir sürü avukat türedi son 7-8 yıldır. İşini hakkıyla yapanlar müstesna. Ama bahsettiğim türde insanların sayısının arttığı bir gerçek
Sent from my iPhone using Tapatalk