Banka borcu eşden tahsil edilir mi?
Merhabalar
İş bankasına kredi, kredi kartı, ve ek hesap olmak üzere toplamda 33000 tl borcum vardı ve son 3 aydır ödeyemiyordum taksitlerimi. Geçen gün tesadüf e devlette hakkımda dava acılmışmı diye bakarken bakırköy 12. İcra dairesinde davam olduğunu gördüm, o panikle bankayı aradım. Bankadan yapılandırma talep ettim onlarda dosyanın avukatta olduğunu av. İle görüşmem gerektiğini söylediler. Avukatı aradım dosyanın yeni açılmış kısa zamanda sizi arayıp bilgi veririz dediler. Bende yapılandırma istediğimi söyledim bana üzerinizde gayrimankül yoksa muhtemelen yapılandırılır dedi. şu an üzerimde başka bir bankadan rehinli aracım var taksitlerini ödediğim.
Ve eşimin adınada kayıtlı bir yazlık var oda başka bir bankada ipotekli.
Şimdi sorum şu değerli arkadaşlar;
Avukat yapılandırma teklifimi kabul etmeyip bu gayrimenkule ve araca ikinci bir rehin koyabilirmi?
Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Saygılar.
Cevap: Banka borcu eşden tahsil edilir mi?
Arkadaşım avukat değilim,sadece bir kaç bilgimle yanıt vermek istiyorum.Eğer eşiniz krediye rızası olduğuna dair imza atmamışsa adına kayıtlı gayrimenkule hiç bir şey yapamazlar.Ayrıca yakın arkadaşımın başına geldiği için biliyorum.Eşinizin böyle bir imzası yoksa ev haczi bile yapamıyorlar.Eğer böyle bir şeyle karşılaşırsanız eşin böyle bir krediden haberi olmadığına dair dilekçe versin.Tabii bu dediklerim sadece bildiğim veya bildiğimi sandığım yorumlarım...
Hiç bir şekilde imzası felan olmadı eşimin
Yokmu yardımcı olacak bir hukukçu arkadaş
Adınıza kayıtlı aracınıza haciz uygulanabilir,
eşiniz adına kayıtlı gayrimenkule haciz uygulanamaz, ipotek konulamaz ancak sistemde kayıtlı ikamet adresinize ev eşyası haczi için gelinebilir.
Fakat aracım başka bankadan rehinli nasıl olur bu haciz işlemi
Rehin koyan banka satış bedelinden kendi alacağını alır, eğer kalan para olursa diğer alacaklı alır.
Bilgiler icin teseekurler senol bey. Aydinlanmam gereken bir konuydu bu.