Kanuna aykırı hüküm içeren ve kesinleşen mahkeme kararı
Şimdi size skandal bir idari yargı sürecinden bahsedeceğim.
-Atamayla ilgili açtığım davada mahkeme, önce ara kararla asıl uyuşmazlık konusu yaptığım işlemle ilgili idareden bilgi belge istedi.
-Yine ara kararla idari işlemde usul ve yetki sakatlığı tespit etti. Dayanağı da kuruluş kanunu. Yetkisiz tesis edilen işlem ayrıca suç.
-İdare savunmasında asıl bilgi ve belgeleri gizleyerek, idari işlemdeki gerekçeyle de hiç ilgisi olmayan uydurma savunma yaptı.
-Mahkeme başkanı değişti.
-Mahkeme esasa ilişkin kararda, kendi ara kararıyla tespit ettiği yetki sakatlığını kendisi çürütmeye kalktı.
-Mahkeme idarenin gizleme eylemini görmezden gelerek esasta buna hiç değinmedi. Davaya asıl uyuşmazlık konusu yaptığım işlem yokmuş gibi bakıldı.
- Hüküm idarenin sonradan uydurduğu ve idari işlemle hiçbir ilgisi olmayan gerekçe üzerine kuruldu. Fakat bu gerekçe de kanuna aykırıydı.
-İdare kararı temyiz edeceğimi öğrendi.
-Danıştay yargılama yapmadı.
Danıştay kararı idare mahkemesinin kararına atıf yapılan ve 4 satırdan oluşan kalıp ifadeden ibaret.
-Kanuna aykırı karar kesinleşti.
-Atamalarda kamu yararı gözetilir, bu yargılamada kamu yararından söz edilmiyor. Bu da özel yararın gözetildiği anlamına gelir.
Bu aşamada ne yapmam gerekir? Ortada kanunsuz ve özel yarar gözeten ve kesinleşen bir karar var. HSYK'ya kimi şikayet edeyim? Bunun hukuki sonucu ne olur? Teşekkürler
Cevap: Kanuna aykırı hüküm içeren ve kesinleşen mahkeme kararı
Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkını kulllan..
Bireysel başvuru hakkımı kullandım. Kanuna aykırı ve sonradan uydurulan gerekçeye dayanan mahkeme kararı için mahkemenin takdiridir denilebilir mi? Adil yargılama ihlalinden bahsedebilmek için ortada yargılama olması gerekir. Benim davamda yargılama tamamen göstermelik. İdari işlem YŞSKM yönlerinden hiçbirisi yönünden denetlenmedi.
Cevap verebilecek olan yok mudur? Kesinleşen kararın kanun hükmünü ihlal ettiği, başka bir kurumdan alınan resmi yazıyla da belgeli.
Kamu denetçiliğine müracaat hakkı kullanılabilir mi? Teşekkürler
Bence elinde kesin belgeler varsa savcılığa başvurun.Aynı durum benim başıma da geldi.Yalan beyanlarla idari yargı kandırıldı,yanıltıldı.Davayı kaybettim.Fakat peşini bırakmadım bu işin.Ben, bunun üzerine savcılığa elimdeki ve kurumun sunmuş olduğu belgeleri derdest ederek savcılığa verdim.Savcılık Belediye başkanı hakkında TCK 205.maddesi gereğince iddaname hazırladı ve asliye ceza mahkemesinde ceza davası açıldı. işte kanun metni
(1) Gerçek bir resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
Bence elinizdeki belgelerle savcılığa başvurun.Hakkınızı arayın.Suç işleyenin yanına kar kalmasın
Siz idari görevdeki kişiler hakkında mı yoksa işleyen yargı süreciyle ilgili mi savcılığa müracaat ettiniz?
Benim olayda sahtekarlık o kadar ileri boyutta ki, önüne geçemiyorum.
Savcılığa suç duyurusunda bulundum, savcılık soruşturma izni istedi, fakat idari görevdeki kişiler, Bakan'a içerik yönünden sahte belge imzalattırarak soruşturma izni verilmemesini sağladılar.
Pislikler ortaya çıkacak diye hakkımda davacı da olmuyorlar.
Ben savcılığa,idare mahkemesine yanıltıcı bilgi ve belge gönderen Belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundum.Bir nevi idari görevdeki kişiler hakkında oluyor.
Siz sanırım Bakanlık emrinde çalışan bir personelsiniz. Sizin yapmanız gereken bütün belgeleri toplayarak(Sahte imzalı belge de dahil) savcılığa tekrar suç duyurusunda bulunmanız gerekmektedir.Üst makam yada Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verirlerse bunu bir üst kurulda yada mahkemede itiraz edin.Ayrıca hakkınızda mobbinğ(yıldırma,aşağılama,baskı,taciz,ötekileştir me ve yok sayma gibi) uygulanıyorsa kuruma dilekçe ile başvurun ve 60 günlük sürede cevap verilmezse
(büyük ihtimal cevap vermezler) idari yargıda bütün deliller ile birlikte tazminat davası açın.
Yine ayrıca AYM'ye bireysel başvuru yapın.Ama delil ve belğelerinizi iyi toplayın.Bireysel hak kaybı olduğuna karar vereceklerini sanıyorum.
Kolay gelsin.