velayet davasinda ve bosanmak istememde gerekcelerim yeterlimi ?
Esimle 5 senelik evliyiz. Ilk evlebdgmde memleketine gelin olarak gittim 6 ay sobra ailesi ile gecnemedgmzden ist a tasindik 6/7 ay da burda gecirmeden tekrardan gecinememe kaydi ile memleketine gittik ve yine anlasmazliklar esimin istenmi sklmasi desem artik ne ise tekrar ist geldik 3 sene oldu bi ev aldik eve geceli bi sene olmadan tekrar memlekete gidicegini kararini herkezle paylastktan sonra bana danismayip ben gidiyorum ister gel ister gelme demesi ile ogrendim. Iki ay snrasinda hamile oldgumu ogrendik ve esim bana bebek var diye gel demeye basladi hamileligimde bana assgilayici hakaretler sen kimsende sana sorucam giderken esyalarini topla defol git demeler v kisiligime hakaret etmeler 6.5 aylik hamileykende gitti zaten dogumumu annemin evinde ondan hic bi masraf karslamadan kendi kazandgm para ile yaptim ayriyetten 5 yasindada bir kizim var evide alirken altinlarimi verdim ve evi kredi uzerine cikmadgi icin babasinin uzerine yapti nafaka alicam senden dedgmde uzermde hic bisey yok benden zirnik alamassin eger koye gitmessem cocuklari senden alicam polise gderim dava acarim dedgimdede burda poliste biziz jandarmada biziz gbisinden laflar etti benim suan hic bi kanitim yok sadece komsular annemin evinegeldgmi biliyor daha esimin gittigini biliyolar ve daha once iki kere daha gidip geldgmizi biliyolar bazi konsularda kavgalarmzi duymus birde hastane masraflarinin belgeleri var ben yaptiklarinj nasil kanitlayablrm bizim maddi dururmumuz cok iyi cocuklari onlara vermezler diye laf gonderyolarmis sizce cocuklarimi en ufak bi ihtimal olsa bile alablrlermi benim kendi meslegim var 2000 tl kadar aylik gelrm var ama sigorta vs m yok babamin evinde kaliyorum babaminda 4000 tl geliri var lutfen bana yardim edin esimin gerekceleri ise gecinemedim kendi isim dururken baskasinin isinde calismak istemiyorum demek olucak ama nasil guveneblrmki zaten onceden iki kere gittik geri geldik bes yasindaki kizimi sindi alip dger bi aylik bebegimide memeden kesilince hemen alicaklarini soyluyolar gltmessem
Cevap: velayet davasinda ve bosanmak istememde gerekcelerim yeterlimi ?
Mahkemelerin genel eğilimi yaşı küçük olan çocukların velayetinin anneye verilmesi yönünde...