Bankanin istihbarat vermesi
Bankaların müşterilerinin teminat yada tahsile verdikleri ceklerle ilgili, keşidecinin tüm bilgilerini aciklamasi yani istihbarat verdigi ispatlanirsa nasip bir yaptirim olur? İsverenimle mahkemelik olduk ve bir şekilde "bankaların istihbarat verdiklerini, bunu alamadigimizda zorda kaldiklarini" beyan ettiler. Pazarlama dan ve finansman 2 kişi de benzer yazilar vermişler.Ben bunlari bankalara gönderip, bir de 3500 tane çekin istihbarat bilgisini (kaç çek ödedi, hesap no, mevduat miktari, kredi limiti vs) iletirsrm banka soruşturma acar mi? Memurları beraber mudur de ceza alir mi? Tüm bankalara karesi durum ayni.
Cevap: Bankanin istihbarat vermesi
Aslında bankacılık kanunu madde 16 (yanlış hatırlıyor olabilirim) bu tip faaliyetleri men ediyor...
Ben aslında bankalarin iç işleyişi acisindan sordum.Bunu yapan memur isten atilir mi? Yoksa zaten suç.
Suçsa zaten atılması gerekir.
Mahkeme nezdinde suçtur, fakat bankalar hassas mı yoksa örtbas mı eder diye merak ettim.Bankacı cevap verse iyi olurdu.Yok sanırım..
Bugün bankalarla yaptigim görüşme sonucunda, bunu yapanin ve amirlerinin işten atildigi ve bankalarda bir donem çalışamayacaklarini öğrendim. Bankacilarin korktukları bir konu.