Yeni Aldığım Evdeki Sorun Yaşadığım Kiracı
Sitede konusunu açmıştım.Kiracı çıkmamakta ısrarlı dava açmak zorunda kalıcam çünkü karşı taraf ile hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum.İzmirde kira hukuku konusunda tecrübeli avukat tanıdığı olan varmıdır? Şuan yurtdışındayım eğer dava açmak gerekiyorsa geleceğım.
01.06.2015 tarihinde içinde kiracısı bulunan bir konut aldım.Aynı gün noterden kiracıya hazır bir ihtarname gönderdim kendi ihtiyacım sebebiyle evi 21.06.2015 tarihine kadar boşaltın diye.Aldığım eski sahibi de evi satacağından ötürü 21.06.2015 evi boşaltması gerektiğine dair bir ihtarname çekmiş.Kiracının 21.06.2015 tarihinde önceki ev sahibiyle olan sözlesmesi bitiyor ve hala kirada anlasıp bir sözlesme yapamadık.Önceki sahibiyle tanıdık oldukları için uygun bir fiyata oturuyorlar. Evin kira değeri minimum 1200tl bense 1000tl teklif ediyorum ancak kiracı maksimum 800tl verebilirim diyor. Bu durumda en iyi ne yapabilirim? Ve sanıyorum tahliye davası 6 ay sürüyormuş bu süre zarfında kira tespit davasıda açıp davayı açtığım tarihten itibaren kira farklarını alabilirmiyim? Şimdiden cevabınız için teşekkürler
Cevap: İzmirde Kira Hukuku Konusunda Avukat Tavsiyesi
Öncelikle site kurallarına riyayet etmelisiniz.Sitemizde avukat aramak yasaktır.Bu yüzden başlığınızı değiştiriyorum.
iZMİR'DE tavsiye etmediğim binlerce avukatın hakkını ödeyebilir misiniz. Sitede avukat önermek yasak beyefendi/hanımefendi... Avukat bulamıyorsanız izmir barosu sitesine girer avukat araması yaparsınız. Bir hizmetkar değiliz, boyacı, kaportacı değiliz. Karıştırdınız sanırım. Her avukat bu sorunu çözer...
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
iZMİR'DE tavsiye etmediğim binlerce avukatın hakkını ödeyebilir misiniz. Sitede avukat önermek yasak beyefendi/hanımefendi... Avukat bulamıyorsanız izmir barosu sitesine girer avukat araması yaparsınız. Bir hizmetkar değiliz, boyacı, kaportacı değiliz. Karıştırdınız sanırım. Her avukat bu sorunu çözer...
Tavsıye ıle hak yeme arasında ne ılıskı var anlamadım sıze tavsıye yoluyla gelen muvekkıllerınıze dıger avukatların hakkını yıyemem deyıp gerımı gonderıyorsunuz?
Davalık suana kadar bır ısım olmadıgı ıcın dogal olarak avukat tanıdıgımda yok sımdı bır avukata gıdıyorum tahlıye davası ıcın bana 4500tl alırım dıyor dıgerı 2000tl alırım pesın odersen su kadarda ındırırım dıyor. Ama tanıdık tavsıye edılen bırı olsa boyle olacagını sanmıyorum. Bu ucretler normalmıdır karsı taraftan bunları ıstemelerı gerekmez mı?