çalıştığım işyerinde maaşların bir kısmı elden bir kısmı bankaya yatıyor
Manisada çalışırken antalyadan bi şirket ile görüşüp işe başladım 1800 tl maaşla işe başladım aylık zamanı geldiğinde maaşım asgari ücret üzerinden bankaya yattı kalan kısmı elden verildi elden verilen ücretle ilgili bir imza alınıyor fakat belge verilmiyor yani hiç bir delilim yok gizli kamera kullansam işe yarar mı? Manisadan antalyaya gelenilmek için mafraf yaptım ev tuttum bütün zararlarımı karşılamak be yatmayan prim günlerimi tekrardan alabilmek için dava açsam kazanma şansım nedir dediğim gibi hiç belgem yok sadece güvendiğim meslek yüksek okulu mezunuyum işe hakim ve tecrübeliyim. Bu kanuda yardımcı olur musunuz ? İyi günler.
Cevap: çalıştığım işyerinde maaşların bir kısmı elden bir kısmı bankaya yatıyor
Görüntü kaydı usule aykırı olur, başınız ağrır. Bunu yerine Alo 170i arayarak şikayette bulunun. İşyerinize gelsinler incelesinler, zaten mevcut durum ortaya çıkacaktır ve bunu tutanak altına alacaklardır. Sonrasında bu tutanak ile ve tanıklarınız varsa bunları da bildirerek primlere ilişkin dava açabilirsiniz.
Barış bey teşekkür ederim ben yeniyim iş yerinde daha önce dediğiniz gibi şikayette bulunmuşlar denetmenler gelip dosyalara bakıp geri gitmişler insan kaynakları müdürü hem genel müdürün eşi hemde maliyeden emekli yani bi şekilde üstü kapanıyo şahitlik içinde kimse yanaşmaz sonuçta işinden olmak istemiyorlar
İddialar yeterli olmaz, eksik primin tahakkuku için delil beklenir.İşyeri iç yazismasi varsa bununla mahkemeye, işverenin yada vekilinin başka bir banka hesabindan ödeme yapilmis yada elden ödeme için belge tanzim edilmişse SGK ya verip eksik Prim tahakkuk ettirirsiniz.170 sadece iddia ile ancak işyerine gelir; o kadar.Hakkinizi bu şekilde almaniz zor.Maalesef teori ve uygulama farklı oluyor.Dava acinca şahit, emsal ücretvs hakkinizi ispat edersiniz