isden cikis tazminat hakkinda
Merhaba' kurumsal bir sirkette saat uzerinden calisiyoruz aylik atiyorum 250 saat calisiyoruz ben isden cikicam brut maasim 1,430.55
1.yil.6 aydir calisiyorum saatlik calisiyoruz bir nevi taşeron gibi is olmiyanca saatlerimizi vs kesiyorlar bu son maas uzerinden tazminat olayi bizide yansiyormu
Cevap: isden cikis tazminat hakkinda
Tazminat alabilmeniz işten çıkma / çıkartılma sebebine bağlıdır.
Kendi isteğinizle mi çıkacaksınız, işten mi çıkartılıyorsunuz..
Çıkış sebebiniz nedir?
Öncelikle SGK 4-1.a (SSK) işe giriş ve çıkışınız bahsettiğiniz 1 yıl 6 aylık süreyi tam gösteriyor mu? Şayet göstermiyorsa tespit davası açmanız gerekecektir.
Saatlik çalışıyorum, eksik çalışmalarım kesiliyor demişsiniz. Burada asgari ücrete ilave fazla çalışmalarınız karşılığında mesai ücreti almaya mı kastediyorsunuz bunu anlayamadım. Ancak ikramiye hesabında fazla mesai ücreti dahil edilmez. Fazla mesai ücreti ileride emeklilik şartlarını taşıdığınızda prime esas kazanca dahil olduğu için size bağlanacak aylık miktarını artıracaktır.
Kanunda tazminatların ne şekilde ödeneceği bellidir. (kıdem - ihbar) Bu şartları taşımanız halinde usulde son ayki brüt ücretiniz üzerinden tazminatınız hesaplanır.
Daha açıklayıcı olabilmemiz için primlerinizin hangi kodla yatırıldığı ve ücret bordronuzda bahsi geçen ödeme kalemlerini bilmemiz gerekmektedir. İyi günler
Askere gidicegim icin is cikisim olcak vazla mesai'de tabikide pirime parayada yansiyor
Askerlik nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizde, giydirilmiş brüt aylık ücretiniz üzerinden hesaplanmış kıdem tazminatınızı almaya hak kazanırsınız.