Ödediğim borcun üzerine borç ekleme
Merhabalar,
ben bundan 4 veya 5 ay Önce eŞİmİn Üzerİne bİr ev aldim. Evİ toplamda 290,000 tl ye anlaŞtik. Tapuyu almaya ĞİttİĞİmİzde evİ aldigim kİŞİye 70,000 tl borÇum kalmiŞti. Bunlardan bİr kismi Çek İle bİr kismi nakİt olarak 2 ay İÇİnde kapatilacakti. DedİĞİm Ğİbİ Çekler Ödendİ. Son olarak 38,000 tl borcum kaldi ve karŞi tarafta 70,000 tl lİk senetİm hala durmaktaydi. Neyse daha *sonra 05,05,2015 tarİhİnde kİ Çekİm İle bİrlİkte toplam 40,000 tl o tarİhte elden Ödedİm ve karŞi tarafa toplamda 292,000tl para ÖdemİŞ oldum. Adam Şİmdİ 70,000 tl olarak yazilmiŞ senetİmİ vermİyor. Benden 8,000 tl daha fark yanİ ÜstÜ kapali faİz İstemekte bende bunu vermek İstemİyorum. Zaten 290,000 tl vereceĞİm kİŞİye 292,000 tl vermİŞİm neden 8,000 tl daha fazladan vereyİm. Bu adam elİndekİ senet İle mahkeme yoluna Ğİder İse ben bu adama ÖdedİĞİm parayi nasil ispatyabİlİrİm. Bu adara adam bana daİreyİ 290,000 tl karŞiliginda satti fakat tapuda 150,000 tl olarak gÖsterİldİ. Adama ben bİr Çek harİÇ tÜm Ödemelerİmİ elden yaptim . Banka Üzerİnden tek Ödemem mÜŞterİ Çekİm İle yapildi. Bu konuda ne yapmam gereklİ oldugu konusunda benİ bİlgİlendİŞrİrsenİz memnun olurum.
Cevap: ÖdedİĞİm borÇun Üzerİne borÇ ekleme
Karşı taraf elindeki senedi icraya verebilir.Senet tek başına borcun kanıtıdır.Karşı tarafın elinde senet olduğu sürece onun kurallarıyla oynamak zorundasınız.Bir orta yol bulup bir an önce senedi elinden almaya bakın.
Ama ben bu borcu Ödedİm. Adama benİm borcum yok kİ . Adam resmen benden faİz İstİyor. Benİm daİrem sana sattigimda 290,000 tl İdİ Şİmdİ 320,00 tl dİyor. Aradan gecen zaman sadece 3 ay. Bu gecen 3 ay İÇİnde adamin bende 38,000 tl sİ kaldi. 05,05,2015 tarİhİnde toplam borÇu 292,000 tl olarak Ödedİm. Yanİ ben bİr Şey kanitlayamam mi.
Yani elinizdeki belgeler kadarını kanıtlayabilirsiniz.Elden verdimi mahkemede bırakın kanıtlamayı dinleyecek hakim bile bulamazsınız.Üsüle göre para ödenir senet alınır.Parayı elden verdim deyip seneti iptal etmek olsa herkes ben ödedim der çıkar gelirdi.Böyle bir şey yok.Karşı tarafın elinde senet olduğu sürece dediklerini önemseyip bir orta yol bulmanızı tavsiye ederim.