Özgürlüğün kasıtlı gasp edilmesi - kredi kartı
kredi kartı borcumdan dolayı icraya verildim. yasal süresi içinde itiraz dilekçesi verdiğim için mal beyanında bulunmadım.alacaklı tarafın avukatı ceza mahkemesine mal beyanında bulunmadığım için dava dilekçesi vermiş ve bana dilekçesinin bir örneğini tebliğ etti.imzaladım ve aldım.zarfın üzerinde mahkeye gitmediğim takdirde gıyabımda karar verileceği yazıyordu fakat duruşma günü ve saati ile ilgili hiçbirşey yoktu. dosyaya itiraz dilekçemin bir fotokopisini koydurmak üzere gittiğimde benim imzaladığım ve geri giden tebligatın üzerinde duruşma tarihini ve saatinin olduğunu hayretle gördüm. çünkü ben imzalarken yoktu.
ben itiraz ettiğim için mal bildirimi yapmama gerek yoktu. ancak icra tetkik merci itirazımı reddederse 7 gün içinde mal bildiriminde bulunabilme hakkım vardı..bunun içinde dava gününü bilip orada olmam ve mahkeme sonucunu bilip ona göre davranmam gerekti... bu duruma göre duruşma günü orada olamayacaktım..gıyabımda verilen kararı bilmediğimden de zamanında mal bildiriminde bulunamayacak dolayısiyle 10 gün hapis kararım kesinleşecek ve benim için hapse girmek mukadder olacaktı....
icra dairesine bunu söylediğimde paniklediler ve elimdeki tebligata duruşma gününü yazmak istediler..yazdırmadım.nedenini sorduğumda tebligatı avukatların düzenlediğini yanlışlık yaptığını söylediler..
1-bu tür evrakların icra dairesi tarafından düzenlenmesi gerekmezmi..?
2-böyle bir uygulama kanunsuz değilmi...?
3-haksız olarak hapisle cezalandırılmam durumunda benim hak ve özgürlüğüm kanun adamları tarafından kasıtlı olarak gasp edilmek istenmiş olmuyormu...? insan hak ve özgürlüklerine ters değilmi....
sizden ricam beni eğer cevaplamak lütfunda bulunursanız ben şimdi ne yapmalıyım... nereye müracaat etmeli ve hakkımı ne şekilde aramalıyım...
şimdiden teşekkürler..