kayınababam tarafından cinsel saldırı
benim bir kaç sorum olucak,eşimin babası yaklaşık 3 yıl önce bana cinsel saldırıda bulundu,saldırdı ama elinden kurtuldugumda bagırdım ve kaçtı,ve inkar etmedi eşime bana yaptıklarını,aglayarak özür diledi ,daha öncede rahatsız oluyordum davranışlardan ama eşşimi inandıramadım,ev,m,ze gelmesin dedim kabul etmedi,o son gün evde yalnız yakaladıgında tecavüz etmeye kalktı bana,benim için çok zor zamanlardı,psikolojik olarak çok yıprandım,dava açmaya kalktık ama kanser hastası olan kaynanamın ısrarı sonucu davadan vazgeçtim,ve bu 3 yıllık süreçtete hep kaynanamın hastalıgı bahane edildi susmam için,4 ay önce vefat etti kaynanam,ve bu adama hiçbirşey yapılmadı,şiddet anlamında demiyorum,en azından çevremizden uzaklaştırılmadı,hala aynı evde eskisinden daha rahat bir biçimde yaşamaya devam ediyor,ve benden önce diğer eltime hatta ve hatta kensi öz kızınızada yaptıgını öğreniyorum,ama onlar bunu kabul ettikleri halde nedense olaydan hiç etkilenmeişler sadece görüşmüyorlar,hatta aynı ortamda dahi durabiliyorlar,ben bu adamın artık cezasız kalmasını istemiyorum,3 yıldır huzurum kalmadı,psikolojik olarak çöktüm,aileme dahi anlatamıyorum,ama artık dava açmak istiyorum,eşim davadan yana değil ama ben işstediğim için mecburen kabul ediyor babasından şikayetçi olmayı,onunla açıcaz davayı ,eltim ve görümcem şahit olmıcak ama olayın bir kaç şahidi var,sizce bu davayı kazanablirmiyim,sonuç ne olur,lütfen yardımcı olun,o sapığın ortalarda dolaşıp gülmesine arkamızdan asılsız laflar etmesine tahammül edemiyorum artık,bu arada tazminat davası istemiyorum,o adamın tek kurşunu istemiyorum,sadece cezasını bulsun yeter,
Cevap: kayınababam tarafından cinsel saldırı
sanırım yardım edebilecek kimse yok :((
İlla eşinizin olması gerekli değil, siz kendinizde savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Savcılığa şahitlerini belirtin delillerinizi gösterin, savcılık kayın babanızın da ifadesini alıp dosyayı ilerletecektir. Kuvvetle muhtemel savcılık kamu davası açılmasını talep edecektir. Bu süreçte siz karşı tarafla yüz yüze gelmek istemezseniz muhakkak avukat ile dosyayı takip edin. Bence bu süreçleri başlatmak için çok da geç kalmayın artık.
çok teşekkür ederim barıs bey,bugün dilekçeyi hazırladım,eşimin akrabaları dava açmamam için çok baskı yapıyor,üstü kapalı tehdit bile ediliyorum,eger davayı açarsam çok laflar dönecekmiş ortada,ne demek istediklerini çok iyi anladım ama bu kez kesin kararlıyım,pazartesi dilekçemi vericem inşallah,belki üstünden zaman geçtiği için kazanamayabilirim ama ilerde neden yapmadım demicem, tekrar çok teşekkür ederim