İnfazım Hakkında Bilgi Talebim
Merhaba 3 yıl ceza aldım yargıtaya göndermediğimden dolayı cezam onaylandı 10 gün içerisinde teslim etmem gerektiği söylendi ama avukatım kanalı ile gerekli işlemleri yaptık hakim tekrar karar verecek bana tebligat gelmediğinden dolayı şimdi ben kötüsünü düşünerek şunu öğrenmek istiyorum
3 YIL HAPİS CEZASININ YATARI NE KADAR
5 AYLIK DAHA ONCE BİR OLAYDAN TUTUKLU KALDIM AMA BERAAT ETMİŞTİM DEVLETEN ALACAGIM VAR BUNU
MASUPA SAYDIRSAM NE OLUR YANİ KISACASI NE KADAR YATARIM 5 AY DÜŞÜNCEDE BİLGİ PAYLASIRSANIZ SEVINIRIM YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
Cevap: İnfazım Hakkında Bilgi Talebim
Suç tarihiniz 01/06/2005 sonrası ise 2 yıl yatarsınız, 5 ay süreyi de bu cezanızdan mahsup ettirebilirsiniz.
cezanın kalanını acıktamı gecırım veya nerde gecirim acaba 18 ay ceza alan hapıs yatmıyor denıyordu yaaa bılgı verırsen sevınırım
Toplam cezanızın 1/5'ini kapalı ceza infaz kurumunda infaz ettikten sonra açık ceza infaz kurumuna gönderilir ve
son 1 yılı da denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edilirsiniz.
Kusura bakma ikide bir soru soruyorum ama 1/5 ne kadar yapıyor 2 yılın
Toplam cezanız 2 yıl mı 3 yıl mı?
2 yılın 1/5'i = 146 gün
3 yılın 1/5'i = 219 gün
3 yıl ceza verdi sizin dediğiniz gibi ise
2 yılını yatıyormuşsuz bununda yatarı 146 gunmu ?
devlettende alacagım 5 ayım var o zaman bu yatarıda yatmam herhalde değilmi =?
şimdi mahkemenin itirazıma cevabını beklıyorum
Evet 146 gün yatacaksınız. Mahsup talep edebilmeniz için öncelikle ceza infaz kurumuna girmeniz gerekiyor, akabinde 3 yıl ceza aldığınız mahkemeye mahsup talebinde bulunacaksınız. Cezanız 3 yıl olduğu için açık ceza infaz kurumunda barındırılırsınız. Ama savcılığın size göndereceği davetiyede de belirtileceği üzere 10 günlük süre içerisinde teslim olmanız gerekli. Mahsup talebiniz 2-3 gün içerisinde sonuçlanır ve cezanızdan düşülür ve 5 ay alacağınız olduğu için aynı gün tahliye edilirsiniz.
Gercekten içimi rahatlattın Allah razı olsun senden ben o savcının cagrı kaydına uymasam ne olur yani nelerle karsılasırım bu konuda bilgi verebilirmisin sonucta itirazım kabul olmaza ellerimle teslim olmak istemem cunki 5 ay bosuna yattım ne pis yer oldugunu cok iyi biliyorum
Teslim olmazsanız 146 günü kapalı ceza infaz kurumunda infaz etmek zorunda kalırsınız. Açık ceza infaz kurumuna ayrılamaz, kapalı ceza infaz kurumundan denetimli serbestliğe ayrılırsınız. Ne kadar pis bir olduğunu biliyorsanız, size tavsiyem çağrı kağıdına uyun ve açık ceza infaz kurumuna geçin. Geçmiş olsun.