Ödeme talebi miktarına itiraz edilirse
Herkese merhaba,
Tahliyesi yapılan kiracıya,ödemediği kiralar için ödeme emri gönderildi.
Kiracı belirtilen miktara itiraz edip benim kira borcum daha az miktardır(xxx TL )diye itiraz etmiş.
Bu durumda
1-İcra dosyasında Kendisinin belirtmiş olduğu borç miktarı nasıl tahsil olunur.Bu miktar için haciz talebi yapılabilinirmi?
2-Kiracı tüm kira ödemelerini banka hesabıma yaptı.Banka kayıtlarında ödeme miktarları mevcut.Başka bir belge gösteremez.
Bu durumda en kısa zamanda tüm alacağın tahsilatı için hangi yol izlenmelidir.?
3-Alacağımın tahsili için zamanaşımı süresi varmıdır?
saygılar
Cevap: Ödeme talebi miktarına itiraz edilirse
Kabul ettiği kısım için icraya devam edilebilir itiraz ettiği kısım için icra takibinin durumuna göre ya İcra hakimliğinde itirazın kaldırılması ya da Asliye hukuk mahkemelerinde itirazın iptali davası açılabilir. Bu davayı itirazdan itibaren 6 ay içinde açmak gerek.
Hızlı cevap için çok teşekkür ederim @Engin bey,
(itiraz ettiği kısım için icra takibinin durumuna göre) ifadesini biraz açabilirmisiniz.
Kiracının ödediği kira miktarları tarihleriyle banka extresinde belli.Ben bu kayıtlara göre hesaplıyarak ödenmemiş eksik kira miktarını faiziyle birlikte talep ettim.Kiracı ise itirazında borç miktarının daha az olduğunu (xxx TL)olduğunu belirtmiş.Başka Herhangi bir belge (ifade)sunmamış.sadece (XXXTL)borcumu en kısa zamanda alacaklının banka hesabına yatıracağım demiş.
Vermiş olduğunuz cevaba göre kabul ettiği borç miktarı için haciz talebinde bulunabileceğimi anladım.
İtiraz ettiği miktar için,
1-icra hakimliğinde itirazın kaldırılması talebinde bulunabilirmiyim(banka ödeme ekstelerini göstererek)
2-itirazın iptali davasımı açmam gerek?
3-ikisi arasındaki fark nedir?Hangisini uygulamakla doğru.çabuk ve kesin neticeye varılır?
saygılar
Ayrıca borçlu beyan ettiği borç miktarı için mal beyanında bulunmamış.
Bundan dolayı suç işlemiş değilmi?Bunun bir yaptırımı varmıdır?
saygılar
Sn. Engin bey görmedi herhaldeki ,cevap vermedi.Konu hakkında bilgisi olan herkes cevap verebilir.Durumumu tekrar kısaca açıklıyayım.
Tahliye edilmiş olan kiracıya ödemediği kiralar için ödeme emri gönderildi.Kiracı borca kısmi itiraz etti.Benim elimde belge olarak 6 yıl önce yaptığımız kontrat ve Kiracının benim hesabıma yatırdığı ödeme dekontları var.Bu durumda itiraz ettiği miktar için itirazın kaldırılması talebimi yapılmalı yoksa itirazın iptali için davamı açılmalıdır.
saygılarımla
Hızlı cevap için teşekkür edince Engin beye nazar değdi :D
Kontrattaki imzaya itirazda bulunmamışsa itirazın kaldırılması davası açılabilir. Ödeme emri kira alacağına ilişkin tahliye ihtarlı ödeme emri ise onda mal beyanında bulunun diye bir uyarıda bulunulmuyor o yüzden mal beyanında bulunması gerekmiyor kanaatimce.
Hızlı cevap için yine teşekkür ederim @Engin bey,
Ödeme emri tahliye talepli değil.Kiracı zaten yeri teslim edip ayrılmıştı.2 ay içinde kira borcunu ödeyeceğine dair söz verdi ama ödemedi.örnek 7 gönderildi.
Affınıza sığınarak sizden bir ricada daha bulunacağım.(aynı kiracıya ikinci sefer ödeme emri çıkarılması)başlığındaki sorum için hızlı cevaba ihtiyacım var.
saygılarımla
hayırlı ramazanlar
Dün icra dairesine gittim.Müdürle görüştüm,borçlunun mal beyanında bulunmamasının cezası eskiden vardı artık yok diyince şaşırdım.Allahtan bilgisayardan araç ve gayrimenkülü olup olmadığını anında görüyorda haciz koydurdum..Oda olmasa alacaklı tamamen mağdur.Birde dedektif tutmak gerekecek.Aslında bilgisayardan tüm bankalarda kişilerin hesabı varmı yokmu onuda görebilmeliler.Teknik olarak buda mümkündür.
Sitedeki birçok soruya zaman ayırarak cevap veren @Engin beye ve diğer hak ve adaletten yana olan hukukçulara teşekkür ediyorum .Allah razı olsun.
saygılarımla