Site Otopark Çizgilerini yok saymak
Merhaba,
170 daire sitede 1 açık, 2 kat kapalı otoparkımız var.
Bir çok yerde karşılaşılan bir sorundur diye düşünüyorum. Kendini bilmez bir kaç kişi 2-3 araç park edilecek yere kendi araçlarını uygunsuzca park etmektedir. Sözlü ve yazılı ihtarlarımıza rağmen beyin eksikliğinden pişkinliklerine devam etmektedirler.
Site kuralları ve park yeri uyarıları mevcuttur. Apartmanlarda girişlere ve asansörlere asılmış durumdadır.
Bu kişilere nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz? Kanunda ve yönetmelikte ilgili yer göremedim.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Örnek resim;
http://resim.dinamiknet.com/images/2...7-071434-1.jpg
Cevap: Site Otopark Çizgilerini yok saymak
Çizgileri kaldırın sorun kendiliğinden çözülür.
Otoparkta bir tane araç var. İhlal etmenin ne zararı var ?Resimde görülen yerde dubalar var. Bu dubalar ne için konmuş? Bu kadar absürt koymuyorlardır herhalde? Hemen gideceğim düşüncesi ile park etmiş yada eşim gelince park etsin düşüncesi olabilirmi? Ayrıca resimdeki köşedeki alan düz değil ve oraya bir aracın park etmesi kolay olmayabilir. Bütün kat maliklerininnde usta şöför olmasını bekleyemezsiniz. Otoparka aracını park edemeyecek olan kendi aracını riske edeceğine çizgileri ihlal edebilir. Bu çizgilerden alışveriş merkezleri otoparklarında da vardır ve buraya araç koyanların yarısı bu çizgileri ihlal ederler.
Araba sürmeyi bilmeyen sürmesin ve başka insanların hayatını da tehlikeye de atmasın!!
Çizgilerin boyları güncellendi onun için duba var. Oradaki beyni eksik kişi engellerin taşların dubaların üstünden geçmiş. Her bir çizgi arası çizgi genişliği hariç 240 cm'dir. Kamyon sığar. Araç park edecek yer var. Bu şahıs apartman kapısıyla arabasının kapısı arasındaki mesafenin uzunluğunda sorun yaşıyor. Bıraksak girişten içeri girecek asansörün önünde çıkacak arabasında. Duba çaktık bu şahıs gibi beyni eksikler için, yine üstüne çıktılar.
Anlayacağınız bu tip beyni eksikleri caydıracak cezai işlem arıyorum? Çünkü korunacak anlayışla karşılanacak yanları yok!
Teşekkürler.
Gönderdiğiniz resimden anlaşılmıyor; yani bu resimdeki dubalar ve ıvır zıvır, çizgilerin üstündeydi, ama arabayı park eden çekip bu şekilde park mı etti? Ayrıca;
"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." burdaki kötek arabayada uygulanabilir tabi.
Sayın Fixit,
Sitede 7/24 kayıt yapan 16 adet kamera var. Bu kişi akşam arabasını böle park etmiş, öğlende gitmiş.
Resim bir örnek. Dubaların olmasının nedeni oradaki çizgilerin boyaları yenilendi. Adam ona bile aldırış etmiyor. Dubalar olmasada öyle park ediyor. Bir sorunu varda işte... Köteği hukuk çözsün istiyorum.
Teşekkürler.