Araç Sileceğinin Park Halinde Kırılması
Merhabalar,
Eskişehir bağlarda oturuyorum. Maalesef ki evimin önünde her zaman yer olmuyor. Dolayısı ile aracımı bazı günler 1 sokak geride bir apartmanın önüne çekmek zorunda kalıyorum. Ne zaman park etsem aracımın sileceği kaldırılıyordu. Fakat bugün kaldırmak yerine kırmayı tercih etmişler. Park ettiğim yerde herhangi bir garaj vb. durum söz konusu değil. İsim olarak bilmesem de sileceğimi kıranın hangi dairede oturduğunu biliyorum.
Tam olarak nereye başvurmam gerekir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Neler yapabilirim?
Cevap: Araç Sileceğinin Park Halinde Kırılması
Baş vurulması gereken yer servis.Ama bazı yapı marketlerden de satın alıp kendinizde takabilirsiniz sileceği.Çok zor değil takması.
Bu durumdan hukuki bir şey çıkar mı diye soruyorsanız karakola yada savcılığa gitmeniz halinde onlarla dalga geçtiğinizi düşünebilirler.
Sileceğimi 13 numaradaki kazım kırdı, bana öyle geliyor dediğiniz zaman polislerin veya savcılığın kazımın peşine düşeceğini, olay yerine gelip tespit yapacağını kamera kayıtlarını saat saat(varsa çevrede güvenlik kamerası) izleyip şüpheliyi arayacağını falan sanıyorsanız çok büyük saflık içindesiniz.Şu anlattığınızın hukuki bir tarafı yok.
İkna olmadıysanız karakola bir gidin bakalım, olacakları da paylaşırsınız.Kolay gelsin.
Aracımın silecekleri kırıldı kıran kişinin şu şahıs olduğunu tahmin ediyorum deyip polise şikayet ederseniz, Polis bu şikayeti dikkate alır. Şikayet ettiğiniz kişiyi ifade için davet eder. Ben kırmadım derse başkaca delil yok ise savcılık takipsizlik kararı verilir.
Yada sileceği onarır, araca kamera sistemi taktırır, tekrar aynı yere koyarsınız. Kamerayı görmez bir daha sileceği kırarsa elinizde görüntü kaydı delili olur.
öncelikle iyice bakın gerçekten yanlış park mı söz konusu diye... eğer değilse delil bulmaya çalışın.