facebookta fake hesap açma
merhaba. sevgilimi kıskandırmak için 5 dakkalık bir resim kopyaladım eski facebook hesabımın ismimide o kopyaladğım kişinin ismi yapıp sadece eski sevgilime mesaj attım sonra eski sevgilim o kişinin gerçek adresini bulup sen bana mesaj attın diye sormuş ve gerçek hesap sahibide adımı ve resmini erkek arkadaşın kulandı diye mahkemeye verecem demiş. fake hesap açıp sevgilimi kıskandırdım resmi de 5 dakka sonra sildim başka hiçbişey yapmadım..lütfen yardım edin mahkemeye verirse ne olur bana bir yol gösterin teşekkürler.:(
Cevap: facebookta fake hesap açma
OLayı anlamadım: fake hesap mı açtın yeni bir tane yoksa eski hesabında isim ve resim mi değiştirdin net değil?
Neyse başkasının adına yazışma yapmayı şikayet durumunda savcı isterse suç sayabilir (haberleşme ihlali mi kişisel veriyi izinsiz elde etme mi bilemiyorum onu hukukçu arkdaşlar daha iyi bilirler) ama kanıtlanmayana kadar da kişi masumdur ne kadar delil bıraktığına ve karşı tarafın şikayetçi olup olmadığına göre sonuç değişir tabi :/
abi eski hesabımın adını ve resmini değiştirip kendi kendime mesaj attım,o mesajında resmini çekip benim kıza yolladım kıskandırmak amaçlı sonrada benim kız o resmi fakesini açtığım kıza yollamış..hesabı kapattım resmide zaten 5 dkka sonra kaldırmıştım karşı tarafta bi tek o resim var..internette okudum ilk suçunsa ceza erteleniyor 5 yıl başka bi suç işlemessen cezayı çekmiyormussun bi yardımıcı olurmusunuz ne yapmalıyım
:)
Bİrşey çıkmama ihtimali de var ama gene de yapma böyle şeyler.
Bir şey çıkmaz. Savcıların bundan çok daha ciddi işleri var.