Facebook Hakaret/Sapıklık (Ip adresi belli)
Merhabalar
Şöyle bir sorum var:
Geçen gün bir kişi facebook'tan beni ve arkadaş çevremi ekleyip bana, kız arkadaşım hakkında kötü şeyler söyledi. Benim e-mail adresimi de arkadaşlarımdan istemiş ordan da ulaştı. Daha sonra kız arkadaşım bu şahısa facebook yoluyla ulaştıktan sonra kişi kız arkadaşıma ağır küfür etti. Bu kişi hakkında yapabileceğimiz bir şey var mı? Gerçekten bu sapık can sıkıcı bir hal almaya başladı.
Not: Kişinin o an kullandığı IP adresini biliyorum. (uzmanlık alanım)
Acil cevap bekliyorum, teşekkür ederim.
Cevap: Facebook Hakaret/Sapıklık (Ip adresi belli)
bence var neden olmasın billet artık kanundan insandan korkar olmamış
bende geçen günlerde dolandırldım hatta konuda açtım bugun
benı dolandıran kısının hesabını (ptt) telefon numarasını yazınca bir kadın cıkıyor kadının hesabında sahibinden hesaplarınızı 100-150 gibi fiyatlara alırız yazıyor acık ve net dolandırcılık ıcın kullanıcak kendısıne ulasınca direk benı engelledi sonrada hesabın ve benı dolandıran kısının aynı adam olduguna karar verdim. bugun gidip ifademe ek yaptırdım ve ekran goruntuleri sahinden.com u aradıklarını ve benım kişisel biliglerimi değiştirdiklerini soyledim . Suç duyurusunda bulun korkmada
bana kalırsa hiç durma,gerekeni yap.sütten ağzı yanmış biri olarak söylüyorum.
ip adresini shell benzeri komutlarla bulduysan o anda birden fazla ip adresi tespit edip port numarasına göre karar verdiysen bu tür birşeyi belirtmen yanlışlıkla da olsa masum birini suçlama ihtimalini düşürür.
Doğrudan php scripti linki yolladıysan karşı taraf bundan şüphelenirse o linki kendisi tıklamadan twitter facebook gibi bir yerde yayarak başkasının tıklamasını sağlayabilir böylece alakasız birinin ip numarasına ulaşabilirsin. Kendi başına ip elde etmek biraz sağlıksız gibi. bunların dışında facebookun bazı açıkları var onlardan yararlanarak bulduysan (çoook eskiden x-facebook diye kendisi gönderirdi sonra mart 2011de açığı kapatmışlardı) muhtemelen daha güvenilir bir sonuç elde etmiş olursun ama her durumda kanıtın yasal değeri düşer mi düşmez mi v.s.. bunları da gözönünde bulundurmak lazım biraz zor bir soru oldu benim için bu kadar ayrıntılı düşününce.
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
..
100% doğru elde ettiğime eminim. Linki attıktan hemen 1 saniye sonra tıkladı ve ip adresini oluşturduğum sunucudan(php değil) elde ettim. Avea 3g ile bağlanıyordu, saati de elimde.
Müstakbel sapığa "mahkemede görüşürüz" diye mesaj attıktan hemen sonra hesabı sildi. Eğer bir daha kalkışırsa direk bilişim şubeye.
Şimdilik rahatız, teşekkürler cevap için.