Aidat Makbuzu Sorunu ve Denetçi İstifası
10 daireli bir apartmanda 1,5 yıllık bir yönetimde 2 kişi (biri ben) Denetçi olarak seçilmiştim. Bu görevden İstifa ne şekilde (mesela Noter'den yazı ile mi) ve kime (Yönetici'nin ya da kimin/kimlerin adresine tebliğ ile mi) yapılır? Ayrıca Yönetici, Aidat vb karşılığı makbuzu aynı anda vermediği gibi, müsait! olduğunda ve tarihi de aldığı tarih değil, daha sonrası olarak yazıp veriyordu. Aradan zaman geçtiği halde son makbuzu vermediği için istediğimde maalesef farklı tavırlar ve sözler ile ipler koptuğu için, bundan sonra Aidatları ne şekilde Banka yoluyla vermek istediğimi belirttim. 1-1,5 sene önceki kararda apartman adına Banka'da Hesap açtırılmasına karar verilmiş ve bu konu kendisine hatırlatılmış ise de, aynı makbuz olayındaki şekilde muhalefet yaparak hesap açmaya yanaşmamıştır. Makbuz vermediği için Aidat'ı ne şekilde ulaştırabilirim, bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Cevap: Aidat Makbuzu Sorunu ve Denetçi İstifası
Yöneticiler ve denetciler her yıl seçilirler 1,5 yıllık bir seçim olmaz. 1 yıldan sonra yönetici yetkisiz vekil konumuna düşer.
Denetci istifasını kat malikleri kuruluna verir. Bunun için olağan toplanıyı bekleyebilirsiniz. Yada kmk olağanüstü toplantıya çağırarak verebilirsiniz. Denetcinin kat maliklerini toplantıya çağırma yetkisi vardır. Bu toplantıda yöneticinin görevlerini ve kat malikleri kurulunda alınan kararları yerine getirmediğinden değiştirilmesini ve yeni yönetici seçilmesini talep edebilirsiniz.
Tavsiyem istifa etmemeniz toplantı zamanında yöneticinin olumsuzluklarını belirterek rapor edersiniz.
Yönetici kanunen topladığı paraları yatırmak için hesap açtırmak zorundadır. Ama bu hesabı aidat toplamak için kullanmak zorunda değildir. Yöneticiye aidatı posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Diğer kat maliklerinin bilgilendirerek toplu olarak aidatları vermezseniz bu yöneticiyi hesap açmaya zorlayabilir.