SAhibinden Dolandırılıcık ve Suç Duyurusu
başımdan 2-3 gün önce bir dolandırıcılık durumu geçti .
sahibinden bir ilan gördüm ve bilgisayarı almak istediğimi ilk önce parayı göndericeğimi anca o zaman ürünü kargolayacagını söyledi .
Tamam dedim ve ptt ile kartsız işlemden parayı postaladım adresimi mesaj olarak atmamı istedi ve attım .
O saatten sonra ne telim açıldı nede ilan mesajlarıma cevap verildi .
Şahsın ilan sitesi üzerinden 2 tane aynı yer ve soyada ait tel ve sahibinden üyeliği bilgilerine ulaştım .
1 Tanede kendisine ait olduğunu düşündüm ptt hesap numarasına ait telefon numarasına ulaştım . Bu diğer 2 Tel kapalı iken ptt hesap numarasına bağlı tel açıktı ve cevap verilmedi hiç bir çağrıma .
Dun elimdeki sahibinden tel ve isimleri , ptt dekontu , cep telefon numaraları , ilanda yazan il ve ilçe bilgilerini verdim .
Değerli abilerim ben elimden geleni yaptım eğer dava açılır ve adresi vs belli olduğu zaman dosyaları alma hakkımı kullanarak adres bilgilerine ulaşıp ilamsiz icra takibi başlatacağım.
Siz değerli Hukukçuların Bilgi ve Görüşlerini benim için bir yol göstericidir lütfen bilgilerinizi ve düşüncelerinizi esirgemeyiniz.
Cevap: SAhibinden Dolandırılıcık ve Suç Duyurusu
abilerim lütfen yardım edin .
ptt hattındaki numaraya ulaştım . adamla konuştuk biraz takmaz gibi bir tavrı var dı.
hattının açık olduğunu ve kendisinin memur olduğunu söyledi . suç duyurusunda bulunduğumu ve istediğini yapabileceğimi (şikayet konusunda )
aramızda böyle bir konuşma geçti .
hocalarım akıl verin lütfen . dava acılır ve karsımda bir muhattap bulur isem
dava bitmeden mi ilamsız icra takibi başlatıyım yoksa davanın sonuçlanmasını mı bekliyim
e devlet üzerinden bakıyorum ama ne acılan dava var nede müdahil olduğunuz dava var yazıyor , dava daha acılmamıs mı hocam
Benim 1 yllık bir başvurum var daha beklemede.
Durumunu merak ediyorsanız gidip sormak dışında şansınız yok.
bir kaç gün önce savcılığı aradım ve davamın daha acılmadığını belirttim tc kimlik numaram ile baktılar . Davanın ağır cezada acılıcak dediler . dosyalar hazırlanıyormuş galiba pek anlamam hukuki konuları . şimdi açılması ortalama ne kadar surer . ben bu belgeleri alıp bir ornegini inceleme sansım var mı . ifade vermişmi nasıl vermiş diye
Sitede bir LAllah'ın kulu cevap vermedi ya mesajlarıma avanak gibi kendi kendime durumu anlatıyorum .
Dosyanınızın hangi savcıda olduğunu adliyede danışmadan öğrenebilirsiniz. Savcının kalemine gidip bir dilekçe yazabilirsin. Dosyanın fatokopisini talep ediyorum diye. Dilekçeyi savcı beye onaylatıp kaleme verdiğinde dosyanın fotokopisini alabilirsin.
Ne ifade vermiş. Kabul etmişmi yoksa inkarmı etmiş öğrenebilirsin.
Çok geçmiş olsun.
icra olayına gelince. Maalesef o konuda bilgim yok.
geçmiş olsun gerçekten sahibinden.com da çok dolandırıcılık dönüyor