Kredi kartından faizle para çektirmenin cezası varmıdır
Kredi kartından faizle para çekip veren kişiler var.Mesela karttan 10000tl çektriyorsunuz adam 9a bölüyor size 9000tl veriyor.Yani yüzde 10 faiz ödemiş oluyorsunuz.
Ben 2012 senesinde böyle bir para işlem yapmıştım sanırım adam yakalanmış vergi dairesinden yazı geldi yaptığınız alışverişle ilgili bilgi vermeniz gerekmektedir diye.Vermediğim takdirde veya eksik yanlış bilgi verdiğim takdirde cezası varmış.
Şimdi ben yapmalıyım forumda çok aradım faizle para almanın cezası varmı diye bulamadım.Yardımcı olurmusunuz,bundan bana bi ceza çıkarmı.Saygılar
Cevap: Kredi kartından faizle para çektirmenin cezası varmıdır
Tefecilik ile cezası aynıdır. Vergi dairesi işi vergisel boyutta inceler, gerçek bir ticari işlem olmadığı kanaatine varırsa idari para cezaları ve yaptırımlar uygular. Ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulursa tefecilik ile aynı şekilde ceza uygulanır.
"TCK.
Tefecilik
MADDE 241. - (1) Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. "
Koray kardeşim cevapladığın için çok teşekkürler ama ben o işi yapan kişi değilim.Ben o işi yapan birinden böyle para aldım onu soruyorum banada ceza olurmu diye.Yani mal almadan kredi kartından para çektirdim ve 9a böldürdüm adam komisyonunu aldı benden yüzde 10:)).Birisi acil ceavplasa yarın ifade vermeye gidicem vergi dairesine??lütfen biri akıl versin
Ben tarafları yanlış anladım. Yaptığım yorum kazanç sağlayan taraf için. Öte yandan kullanan taraf için bir cezai yaptırıma rastlamadım. Kesin olmamakla birlikte cezai olarak bir yaptırımla karşılaşacağınızı sanmıyorum.
- - - Updated - - -
Ancak usulsüzlük cezası uygulaybilir gibi geliyor vergi dairesi.