Mesaj ile Cinsel taciz suçlaması??
merhaba,
instamessage uygulamasından bir kıza "veriyomusun?" yazdım şaka amaçlı hiç tanımadığım bir insan kelime oyunu yapıp verdiği cevaba göre "cevap veriyormusun" diyecektim ama kız avukatmış teknik ve bilişim uzmanına haber gitti diyip beni tehdit ve alehimde anneme küfür etti ben küfürle karşılık vermedim! sonra engelledi bu durumda ben karşı tarafa şikayetçi olmak istiyorum ne yapmam lazım? bana karşı bişey çıkar mı?
Cevap: Mesaj ile Cinsel taciz suçlaması??
Şikayetçi olabilirsin. Fakat karşı taraf da sizden şikayetçi olacaktır.
Şikayet etmemiştir. avukatta değildir çünkü öyle olsa küfür etmezdi. ama siz isterseniz hakaret davası açabılırsınız
Alıntı:
ersinoguz rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
instamessage uygulamasından bir kıza "veriyomusun?" yazdım şaka amaçlı hiç tanımadığım bir insan kelime oyunu yapıp verdiği cevaba göre "cevap veriyormusun" diyecektim ama kız avukatmış teknik ve bilişim uzmanına haber gitti diyip beni tehdit ve alehimde anneme küfür etti ben küfürle karşılık vermedim! sonra engelledi bu durumda ben karşı tarafa şikayetçi olmak istiyorum ne yapmam lazım? bana karşı bişey çıkar mı?
Çok ilginç,
peki siz veriyormusunuz ??
Alıntı:
ersinoguz rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
"veriyor musun" demek hakarete girer diye düşünüyorum özellikle de bir bayana söylendiğinde bu durumda
TCK 129 a göre karşılıklı hakaret olduğundan ceza almayabilir. Bir de ilk mesajı siz yazmışsınız tahrik olarak değerlendirilirse sizin ceza alıp karşı tarafın almama ihtimali de var. Tabi kararı dosyaya göre mahkeme verir tamamen teorik konuşuyoruz.
Şikayetci olma hakkın var.