Miras, tasfiye, kişisel mallar ,katkı payı
ilk olara üvey dedem sonra ananem vefat etti.1972 de evlendiler.2002 den önce alınan bir ev ve araba birde arsaları var.miras paylasılmadan ananeme annesinden kalan ve belgelerle ispat edebileceğim bankada para ve ananeim 10 yıl kadar almanyada calisarak kazandigi miktari gerekce göstererek talep edeceğim katkı payı alacagi var.Bu iki talebimi hangi mahkemeye dava acarak diger varislerden isteyebilirim.BU alacaklar icin icra satis yaparsa 6 da 3 hisse benim digerleri 6 da 1 ilk satin alma hakki ev icin benim olur mu teşekkür ederim.
Cevap: Miras, tasfiye, kişisel mallar ,katkı payı
İzalei şüyu davası açılırsa ev satılır herkes payını alır. Bu anlamda payı çok olanın önceliği yoktur.
Cevap: Miras, tasfiye, kişisel mallar ,katkı payı
Cevabınız için teşekkür ederim.dedemin mirasından annanemin kişisel malı olan parayı acaba hangi mahkemeye hangi davayı açarak talep edebilirim.Son olarak ananemin katkı payı alacağını hangi mahkemeye hangi davayı açarak talep edebilirim.Teşekkür ederim.
katkı payı ve kişisel mal
Önce üvey dedem sonra ananem vefat ettiler.ben ananemin tek varisiyim dedemin yarı hissesi benim.Ananemim 2012 yılında satılan ve annesinden kendisine kalan bir evin hisse bedeli olarak kendisine intikal eden ama dedemin banka hesabina yatirilan 16000 parasini talep edebilirmiyim .terekenin dagitimi yapilmadan delillerim mevcut tapu dekont v.s.hakkim varsa hangi mahkemeye hangi davayi acmaliyim
2.ananemin 10 yil kadar almanyada calisarak 2002 yili oncesi mal rejimine gore mallara yapmış oldugu katkiyi talep edebilirmiyim ve hangi mahkemeye hangi dava adi altinda talep edebilirim
Şimdiden Teşekkür ederim.