3 gün içinde ifadeye çağrıldım.
yaklaşık 1 ay önce Facebook üzerinden hakaret sebebiyle savcılığa başvurdum ve mağdur sıfatıyla ifade verdim.bugün adresime çağrı kağıdı geldi,aynen yazıyorum.
"Mağdur sıfatıyla ifadenize başvurulacağından çağrı kağıdımızın tebliğinden itibaren 3 gün içinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulunmanız, aksi takdirde zabıta marifetiyle zorla getirileceğiniz ve sebep olduğunuz giderlerin tarafınıza ödettirileceği hususu CMK'nun 233/2. Maddesi uyarınca tebliğ olunur."
Bunun ne anlama geldiğini açıklarsanız,bana çok yardımcı olacaksınız.
Cevap: 3 gün içinde ifadeye çağrıldım.
Alıntı:
harpy91 rumuzlu üyeden alıntı
yaklaşık 1 ay önce Facebook üzerinden hakaret sebebiyle savcılığa başvurdum ve mağdur sıfatıyla ifade verdim.bugün adresime çağrı kağıdı geldi,aynen yazıyorum.
"Mağdur sıfatıyla ifadenize başvurulacağından çağrı kağıdımızın tebliğinden itibaren 3 gün içinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır bulunmanız, aksi takdirde zabıta marifetiyle zorla getirileceğiniz ve sebep olduğunuz giderlerin tarafınıza ödettirileceği hususu CMK'nun 233/2. Maddesi uyarınca tebliğ olunur."
Bunun ne anlama geldiğini açıklarsanız,bana çok yardımcı olacaksınız.
şikayet etmişsin birini ve savcıda tekrar senin ifadene başvurmak için davet yazısı göndermiş gitmezsen zorla getirileceğini yazmış
Cevap: 3 gün içinde ifadeye çağrıldım.
ÇAğrı kağıdı sadece şüpheli/sanık sıfatındakilere değil müşteki/mağdur/şikayetçi ya da tanık sıfatındakilere de gönderilebilir. Muhtemelen ilk ifadeni nöbetçi savcıya verdin şimdi soruşturma savcısı belli oldu ve ifadeni bizzat almak istiyor. Değilse ifadene aynı savcı yeniden başvurmak istemiştir. Bu kısım tamamen uydurma sadece örnek vermek amaçlı: Diyelim gittin bana 333 nolu telefondan biri hakaret etti ama kim olduğunu bilmiyorum belki bizim komşu dedin. Savcı olayı araştırdı baktı ki 333 nolu telefon bambaşka senin de onun da şüphelenmediği bir yeden çıktı, o kişinin ifadesini aldı kafası daha da karıştı seni tekrar çağırıp sorabilir sen bu kişiden şüpheliyim dedin ama araştırmamda şu çıktı senin bununla düşmanlığın var mı diye v.s.. v.s.. YA DA ilk ifadeni nöbetçi savcıya verdin soruşturma savcısı belli oldu yeniden ifadeye çağırabilir.