Cevap: İstifa Tazminat Hakkı
İstifa ederek ayrılmışsınız,
talep edebileceğiniz herhangi bir tazminat hakkınız yok, ancak eğer varsa ödenmemiş fazla çalışma ücretlerinizi, kullanmadığınız izin ücretlerini talep edebilirsiniz.
Alıntı:
kaliteli rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar bundan 15 ay öncesine kadar devlet hastanesinde taşeron firmaya bağlı özel güvenlik görevlisi larak çalışmaktadım hastanede ilk işe başlama tarihim 11.02.2007 çıkış tarihim 29.02.2014 bu zaman dilimi arasında hastanenin firmalarla ihale bitmesi nedeniyle 3 yada 4 farklı firmayla çalıştım. daha iyi imkanlarda iş buldugum için istafa ettim benim ne gibi bir talebim olabilir bir tazminat kıdem tazminatı ihbar tazminatı gibi durum söz konusumudur ne tür bir yol izlemeli neler yapmalıyım vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim hayırlı çalışmalar
bende özel güvenlik olarak geçtiğimiz mayıs ayına kadar 6 yıl boyunca çalıştım erdoğan beyin dediği gibi kıdem ve ihbar tazminatı alamıyorsun ama eğer bu süre içinde gece çalışmaların varsa 12 saat bunları alabilirsin çünkü nisan ayına kadar gece 7.5 saati aşan mesailer fazla mesai oluyordu.
Fazla çalışma ücreti, izin ücreti, aylık ücretlerde zaman aşımı 5 yıldır.
Talepte bulunduğunuz tarihten 5 yıl öncesine kadar olan alacaklarınızı talep edebilirsiniz, 5 yıldan öncekiler zamanaşımına uğramış durumdadır.