Biber spreyi kullandım ve bıçaklandım
Merhaba yaklaşık 1 ay önce ben ve arkadaşım sahilde otururken yanımıza 3kişi yanaştı bizden önce para vermemizi daha sonra ise cebimizdeki herşeyi vermemizi istediler biz yok filan diyerek geçiştirmeye çalışsakta başımızdan atamadık sonuç olarak kolu arkasında bir şekilde arkadaşıma doğru yaklaştığında biber gazını adamın suratına boşalttım fakat şahıs alkol, tiner vb. gibi birşey kullandığından fazla etkilenmedi ve yanındaki şahısta tehditler savurarak beni kovalamaya başladı bir süre kaçmayı başarsamda sonunda nefesim kesildi ve akabinde bacağımdan 3 kez bıcaklandım ve ben hastaneye kaldırılırken poliste beni darp eden şahısları yakaladı daha sonra öğrendiğime göre biber gazı kullanmak nefsi müdafa amaçlı olsa bile yasakmış ayrıca telefonuma uyap bilgi sisteminden mesaj geldi ..ağır ceza mahkemesinde.. tarihinde duruşmanız vardır gelmediğiniz taktirde zorla getirtileceksiniz vs. tarzında size sormak istediğim böyle bir olayda sırf spreyi kullandım diye mağdur olsam bile ceza alırmıyım yada sabıkam kirlenir mi 2. olarak sizce ifademde herşeyi olduğu gibi anlatmakla hata mı ettim mesela beni bıçakladılar ama bıçaklarken kafama vurduklarından kimin beni bıçakladığını bilmediğimi ve bıçağı görmediğimi söylemem biber spreyi kullandığımı söylemem hatamıydı 3. olarak adamlar ne kadar ceza alır şimdiden teşekkürler.
Cevap: Biber spreyi kullandım ve bıçaklandım
Aklınızda bulunsun; piyasada nato ismiyle satılan biber gazları çok etkisiz. Mutlaka Jenix marka olanlardan olsun yanınızda. Ben her sene 5-6 tane alıyorum, anama babama, eşe dosta veriyorum. İki markayıda denedim. Jenix'i suratına yiyen bir süre kesinlikle göremiyor ve öksürmekten hiçbir şey yapamıyor.
Meraklanmayın en fazla alacağınız ceza 9 ay hapis ya da para cezası olur. Meşru savunma olmasada tahrikten ve iyihalden iner oda. sonuçta verilen ceza HAGB ile ertelenir. sabıkanız bozulmaz yani.
Biber gazı silah ve silahtan sayılan aletlere girer. Şahısların ne kadar ceza alacağı hangi maddelerden dava açıldığı ve sizin adli tıp raporunuzla bağlantılıdır. bunları yazarsanız ona göre cevap verilebilir. Hakim size ceza verebilir ama hagb kararı şartları var ise hüküm açıklanmaz 5 yıl denetimli serbestlikten faydalanırsınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Biber gazı silah ve silahtan sayılan aletlere girer. Şahısların ne kadar ceza alacağı hangi maddelerden dava açıldığı ve sizin adli tıp raporunuzla bağlantılıdır. bunları yazarsanız ona göre cevap verilebilir. Hakim size ceza verebilir ama hagb kararı şartları var ise hüküm açıklanmaz 5 yıl denetimli serbestlikten faydalanırsınız.
Hangi maddelerden dava açıldığını bilmiyorum polis benim ve arkadaşımın ifadesini aldı daha sonra mahkeme günü telefonumuza mesaj geldi e-devletten bakmaya çalıştım şifrem olmadığından göremedim ayrıca avukatımda yok ama bizim şikayetci olduğumuz şeyler yağma(gasp)-kasten yaralama-tehdit-hakaret (polis şahısarın üzerinde herhangi birşey bulamadı,ayrıca adamlardan birinin devam eden duruşmasının olduğunu biliyorum diğerlerininde sabıksı vardır diye tahmin ediyorum buna karşılık benim daha önce hiçbir olaya karışmışlığım yok)
Burada konuşmak birşeyleri değiştirmez ama çok saçma bir sistem bizi soymaya gelip tehdit ve hakaret eden adamlara biber gazı kullanınca suç oluyor +para cezası vs. verilebilir deniyor vatandaş olarak ne yapmamız lazım gözlerimizi kapatıp paramızı telefonumuzu verip daha sonra adamlar çoktan kaçmışken yıllarca mahkeme kapılarında onlarla mı uğraşmalıyız devletin bana dediği resmen şu orada biber gazı kullanmıycaktın o silah niyetine geçer paranı vericeksin karşılık vermeyip daha sonra şikayet ediceksin sen onlara paranı telefonunu vermedin ozaman senden ya para alıcaz yada hapis cezası alıcaksın ama en iyi ihtimalde bile 5yıl boyunca seni izliycez kavgayı ayırırken birine tokat bile atsan karar bozulucak