Geçmişte aldığım cezalar nedeniyle ilerleyen zamanda nelerle karşılaşırım
Merhaba. Ben eskiden, egitimli bir insan olmama ragmen serseri biriydim, esrar bagimlisiydim ve cok alkol kullanan bir insandim ruhsal durumum ise baya bi dengesizdi. Simdi ise askerim ve hayatimda yanlis olan herseye tovbe ettim ve yepyeni sayfalar actim. Fakat duzelmeden onceki yasamimda esrardan bir DS bitirmeme ragmen ustune 3 kez daha yakalandim. Bi otobus soforuyle kavga ettim ve basit yaralama sucundan 2400 tl para cezasi aldim( avukatim yoktu kamer kaydi yoktu sadece bi tanik ifadesi vardi).. Buda yetmezmis gibi asiri alkolluyken kavgali oldugum eski bir kiz arkadasimla karsilastigim bir gun sabah karakolda uyandim ve bana sucumun basit cinsel saldiri oldugunu soylediler. Ama herseyin ustune yemin ederim ki bu durumu hic hatirlamiyordum ve inaninki birini taciz edicek biri degilim. Fakat bole bi durumla karsikarsiyayim. Su anda sigara dahi kullanmayan bir insanim. Fakat lanet olasi gecmis yasamimda bole intahar sebebi lekelerim var. Merak ediyorum basima ne gelicegini ve ne yapmam getektigini. Beni bilgilendirirseniz yurekten minettar kalirim. Teşekkürler
Cevap: Geçmişte aldığım cezalar nedeniyle ilerleyen zamanda nelerle karşılaşırım
Hukukcu değilim ama geçmişte hata yapan kişiler genelde belirli bir zaman geçtikten sonra bu hataları tekrar yapmaya meyillidirler umarım söylediğiniz gibi temiz kalmaya devam edebilirsiniz.
Cevap: Geçmişte aldığım cezalar nedeniyle ilerleyen zamanda nelerle karşılaşırım
Şu an devam eden kaç dava var.Uyuşturucudan 1 ds + 3 kere daha yakalanma var demişsiniz.Uyuşturucudan ceza alma, cinsel saldırıdan ceza alma geçmişteki darp cezası vs. derken bu davaların sonucunda neler çıkacak bilmeyiz ama para cezalarıyla kurtulmaya bakmanız iyi olur.
Bundan sonra yaşanacaklar her polis kontrolünde 191. maddeden ayakkabı içine kadar aranacaksınız.
Her hangi bir devlet memuriyeti hele hele güvenlik soruşturması gerektiren memuriyetler söz konusu değil.
Onun dışında bu suçların infazı gerçekleşir ve adli sicilden adli arşive kaldırılırsa özel sektörde çalışabilirsiniz.
Canınızı bence çok sıkmayın.Yeni açtığınız sayfanın temiz kalmasına dikkat edin, memur da olmayı verin, polis kontrollerinde de idare ediverin yeter.Umarım yeni hayatınız size güzel şeyler getirir.