senetin borcunu ödeyemiyor esim
Esim ve abisi senetlere imza atmis, fakat zamani geldi gecti ama para ceviremediklerinden dolayi borcu ödeyemediler. ne esimin üzerine nede abisinin mal varliklari yoktur. Fakat ben esi olarak evlendikten sonra kendi basima ev satin aldim. esim sigortali calisan bile degil abiside öyle. kayinpederimin üzerine mal valigi bulunmaktadir. borclu olduklari kisi tehtit ediyor mahkemeye verecem ikinizinde evine haciz yollayacagim diye, onlarda bir anlasma yapmaya calisiyorlar fakat adam orali olmuyor.
benim ve kayinpederimin imzasi bulunmayan senetlerde, bizim mal varliklarimiza haciz gelebilirmi? veya evdeki esyalarimiza?
bilgi bekliyorum sizlerden. tskler
Cevap: senetin borcunu ödeyemiyor esim
Eşiniz ve abisi adına kayıtlı varlıklara ve kayıtlı ikamet adreslerine haciz uygulanabilir.
Eşinizle birlikte yaşadığınız eve haciz için gelinebilir, abisi babası ile birlikte yaşıyorsa babasının evine de haciz için gelinebilir.
Olası ev eşyası haczinde, size ait olduğunun belgesini sunduğunuz eşyalar haczedilmez.
Zorunlu ihtiyaçlar için gereken ev eşyalarından 1 den fazla olanı haczedilebilir.
Cevap: senetin borcunu ödeyemiyor esim
Sizin ve kayınpederinizin taşınmazlarına bir şey olmaz. Evinize hacze gelebilirler ama ancak birden fazla olan eşyaları götürebilirler. Fatura ile belgelerseniz onlarıda kurtarırsınız.
Ev eşyası sorun olmaz. Sizin yerinizde olsam Allah gecinden versin ölmeniz durumunda ev eşinize geçecek ondanda alacaklıya. Bu durumun çaresine bakın.
Kayınpederinizde aynı şeyi yapsın.
Eşiniz ve kardeşi ödeme taahüdünde bulunmasın. Alacaklı anlaşma yoluna gidecektir.
Bu borç ne borcu? Alacaklı tefeci mi?