babamin bankadan cektigi kredileri odeyemiyoruz
Merhaba,
Babamın bankalara yüklü miktarda kredi kartı ve kredi
borcu var. İsin ciddiyetini öğrendiğim anda evi kendi üstüme aldım. Su an babamın üstüne bir gayri menkul bulunmuyor. Gelir olarak sadece emekli maaşı var ve banka borçlarını ödeme imkânı kesinlikle yok. Simdi sorum su " babam borcunu ödenmediğinde tapusu benim ustume olan evi bankalar el koyabilir mi ?".
Evin tapusunu üstüme aldığım tarihte banka borçlarıni düzenli olarak ödüyordu. Evi üstüme aldıktan sonra borcu ödeyemez hale geldik. Yani evi üstüme aldığım tarihte icralik bir durum yoktu.
Cevap: babamin bankadan cektigi kredileri odeyemiyoruz
aynı sıkıntı başımda var ev gider ciddi hata yaptın, alacaklılar haciz sonrası babana ve sana tasarrufun iptali davası açarlar, eğer sen burayı değerinde kan bağın yada komşun olmayan birine tapuda değerinde göstererek biraz yuksek olur tapu masrafı ama satış yaparsan bu seferde sana tazminat davası açarlar alaçak kadar, evin değerini geçemez hukuk yardımı almadan olacak iş bu kadar olur, oysa bir avukatın kapısını çalsaydın aynı şey benim içinde gecerli farklı olacaktı, avukat yardımı al muhakak, yoksa ev gider, avukata her şeyi baştan sona kadar ve üzerinize olan ne var ne yok iletin.
İki gram uykum vardı o da kaçtı. Simdi ev elden gidecek mi yani ?
zaman aleyhine işliyor, bir an evvel avukata tanış o gerekli olanı yapar. dediğim gibi evi üzerine alman büyük hata.
bizdede olmuştu borç döneminde babanın üzerinde olduğu için her türlü alırlar bendede aynısı oldu ama kredi değil
rapiscak senin kime borcun vardı kardeşim bankaya mı şahsa mı ?
Alıntı:
göy rumuzlu üyeden alıntı
rapiscak senin kime borcun vardı kardeşim bankaya mı şahsa mı ?
banka yada şahısa olmasının önemi yok, kanunda yol sabit.
Mehmet Bey , annem kalp hastası olduğu için eve icra memurlarının gelmesini pek istemiyorum. Bu sebepten ötürü babamın ikametini farklı bir yere alsak en azından eve bir kağıt gelme durumunu ya da haciz memurları bu şekilde durdurabilir miyiz ?
Alıntı:
göy rumuzlu üyeden alıntı
Mehmet Bey , annem kalp hastası olduğu için eve icra memurlarının gelmesini pek istemiyorum. Bu sebepten ötürü babamın ikametini farklı bir yere alsak en azından eve bir kağıt gelme durumunu ya da haciz memurları bu şekilde durdurabilir miyiz ?
malesef hayır, çünkü banka avukatı resmi ikametgah ile sınırlı değil, bankada zaten ikametgah kayıtlı, değişiklik yaparsan her iki yerede gidilir çünkü benim başıma geldi, ama sorun etmeyin, 2 yada 3 kişi gelip 5 dakikada gezip gidiyorlar, tavsiyem zaman kaybetmeden avukata başvurun ev elden gitmesin, asıl buna üzülür anneniz.