Cevap: Yurt Şikayet Sorunu

Yurdun ücretini babanız mı ödeyecek? İmzaladığınız sözleşmede fiyat yazıyor muydu? Sizden ön kayıtta her hangi bir ücret aldılar mı?

Evet babam ödeyecek yani borçlu benim kefil babam ama babamın imzası yok. Fiyat yazıyor ve ön kayıtta ücret ödemedim. Sözleşmede öğrenci kaydının kesinleşmesi için sözleşmenin hem öğrenci hem de veli tarafından imzalanması gerekmektedir yazıyor

Kanunda şekle bağlanmamış bir sözleşmenin taraflarca belirli bir şekilde yapılması kararlaştırılmışsa, belirlenen şekilde yapılmayan sözleşme tarafları bağlamaz(BK m17). Yapacağınız sözleşmede de babanızın imzasının bulunması şekli düzenlemiştir. Sözleşme ancak babanızın imzasının bulunmasıyla hüküm ve sonuç doğuracaktır.

Çok teşekkür ederim yani ben çıkabiliyorum yurttan para ödemek zorunda değilim değil mi?

Zaten yazdığınıza göre hüküm doğurması için imza eksik. Sözleşme yapmış sayılmazsınız. Ödeme yapmanızada gerek yok.

Anladım yalnız bir avukat da kefilin imzası olmasa da olur sözleşme imzalanmış diyor ne yapayım bilemedim kusura bakmayın emin olmaya çalışıyorum ona göre yurt yönetimiyle konuşmak için :/

Kefilin imzası yoksa geçerli bir kefalette yoktur.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar çok sağolun