İhtarname Ücreti Ödenmediği için Kredi Taksiti Ödeyememe
Merhaba,
Tüketici Kredisi taksitimi 2 ay ödeyemediğim için banka bana noter kanalı ile ihtarname göndermiş.
buraya kadar sorun yok.
ancak taksitlerimi ödemeye çalıştığımda; ne internet şubesi ne şubedeki gişe borcu tahsil etmiyor.
Öncelikle, ihtarname ücreti olan 112 Tl'yi yatırmam gerektiği söyleniyor. Eğer ihtarname ücretini yatırmazsam da hiçbir şekilde bu 2 aylık taksit tutarını ödeyemezmişim.
Şimdi sorum şu: ben geciken kredi taksitini ödemeye çalıştığım halde ihtarname ücretini ödeyemediğim için bankanın bu ücreti kabul etmemesi yasal mı?
bankanın her ne olursa olsun, benim ödemek istediğim 2 aylık kredi borcunu tahsil etmesi gerekmiyor mu? alacaklarda öncelik benim kredi borcum değil mi?
ben bu 2 aylık borcu (ihtarname masrafını ödemediğim için) ödeyemezsem banka benden yasal faiziyle birlikte kredinin tümünü isteyecek ve mahkemeye verecek. bu koşullarda ben mağdur edilmiş olmuyor muyum?
birisi beni aydınlatırsa gerçekten çok sevineceğim.
Cevap: İhtarname Ücreti Ödenmediği için Kredi Taksiti Ödeyememe
ben sitede yeni üyeyim konu açamadığım için buradan yazıyorum. bir bankaya 400 lira kredi kartı borcum var. ödeme yapılmadığı için ihta yapılmış. fakat ihtarı 7 gün süresinden sonra elime geçti. bu yüzden de yasal süreç başlatmışlar. bu durumda nolucak? şu an borcu ödemek istesem ödeyemiyormuyum? yasal takipte noluyo? üzerime mal yok öğrenciyim ama evime geliceklermi bu takip sürecinde? avukat ve verak masrafları ne kadar oluyor? ödeyiceğim tutar ne zaman belirleniyor? yasal süreç başlatıldıktan sonra bankayla uzlaşmaya gidemiyor muyuz?