Ateşli silahla yaralama ve kaçma
Bundan Yaklaşık 3 sene önce 2 kişiyi bıçakla yaralama suçundan 20 ay hapis cezası aldım 5 YIL denetim aldım . 2 gün önce nişanlımla öglen yemek yedik ve nişanlım kapının önünde durur iken dükkan çalışanları nişanlımı gözle ve hareketlerle taciz ettigini gördüm adamlarla tartıştıktan sonra nişanlımın yanımda olmasından dolayı kavga edemedim yaklaşık 3 yada 4 saat sonra mekana gelip dışarı çagırdım sahısı ve dışarıda 2 el ateş ettim birisi koluna geldi biriside bacagına isabet etti ama diğer mermi bozuk paraya isabet etmiş bacagından yara almamış daha teslim olmadım sizce durum ne olur tutuklumu Yargılanırım Yoksa Tutuksuzmu lütfen yardımcı olunuz ?
Cevap: Çok Acil Lütfen Yardımcı olunuz
Yaralama suçundan ceza alırsanız, önceki hükümde açıklanır ve cezaevine girme ihtimaliniz bulunmakta.
Hayır Benim merak ettğim konu şu teslim olsam mahkemeyi içeriden mi verir dışarıdan mı tutuklanma ihtimalim nedir ?
Bu şekilde başlık forum kurallarına aykırı o yüzden değiştiriyorum.Tutuklu yargılanma(ateşli silah ve olay sonrası kaçma, daha önce gene silahla yaralama var) kesine yakın.Silah ruhsatsızsa ayrıca ondan da gene meskun mahalde ateşli silah kullanımı suçlarından da yargılama yapılır.Ağır tahrik o an da yapılmış olsa idi değerlendirilebilirdi.Olay yerini terk edip 3-5 saat sonra gelmek o anlık bir tahrik olarak değerlendirilmez.