Sulh Ceza İlk Duruşmada Mahkemeye İfadeyi Yazılı Olarak Sunmak ?
Merhaba Arkadaşlar,
1.Savcılığa, olay anının video kayıt görüntüsünü CD ile gönderip, şüphelinin tutuklu yargılanması için suç duyurunda bulundum.
2.Açılacak davanın ilk duruşmasının tebligatı geldiği anda, ifademi şüphelinin verdiği ifadeye göre yazılı olarak beyan etmek istediğime dair aynı gün mahkeme kalemine hakime iletilmek kaydıyla talep de bulunabilir miyim?
3.Dava sürecinde şüphelinin tutuklu yargılanmasına engel teşkil eder mi ?
Cevap: Sulh Ceza İlk Duruşmada Mahkemeye İfadeyi Yazılı Olarak Sunmak ?
İfadenizi sanığın ifadesine göre veremezsiniz. Önce siz ifade vereceksiniz, sanık savunma yapacak. Eğer savunmaya bir şey diyecekseniz bunu yazılı veya sözlü olarak bildirebilirsiniz.
Alıntı:
mustafaerdogan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
1.Savcılığa, olay anının video kayıt görüntüsünü CD ile gönderip, şüphelinin tutuklu yargılanması için suç duyurunda bulundum.
2.Açılacak davanın ilk duruşmasının tebligatı geldiği anda, ifademi şüphelinin verdiği ifadeye göre yazılı olarak beyan etmek istediğime dair aynı gün mahkeme kalemine hakime iletilmek kaydıyla talep de bulunabilir miyim?
3.Dava sürecinde şüphelinin tutuklu yargılanmasına engel teşkil eder mi ?
Cevap: Sulh Ceza İlk Duruşmada Mahkemeye İfadeyi Yazılı Olarak Sunmak ?
Öncelikle cevap için teşekkür ederim,
Şöyle ki;
1. Suç duyurusu bulunduğum anda olay anı ve düşüncelerime yönelik 2 sayfa 10 maddelik açıklayıcı yazılı ifade de bulunmuştum.
2. Şüpheli savunması sırasında şahsımı hedef alarak bir iftira ve ifadelerimi çürütme ya da yalanma çabasında da bulunmadığı sürece harici bir ifade vermeye gerek duymuyorum.
Sizi daha fazla yormadan son bir cevap bekleme hakkımı kullanarak görüşlerinizi merak ile bekliyorum.