com Uzantılı Domain Sahipliği
com uzantılı domainlerde ilk gelen alır mantığı var bildiğim kadarıyla. xxxtekstil.com seklinde firmanin tam adini tasiyan ve firmanin web sitesinin yayin yaptigi domainin ucretini kisisel olarak ben ödüyorum. Fatura benim adıma kesiliyor, ödemeler benim kartımdan yapılıyor vs. Şimdi ben alan adını park etmek istersem yasal olarak firmayı zarara uğratma pozisyonuna düşer miyim veya domaini firmaya satma teklifinde bulunursam yine haksız kazanç elde etme girişiminde bulunmaktan yasal olarak sıkıntı yaşar mıyım ?
Cevap: com Uzantılı Domain Sahipliği
Şirket adına yayını nasıl yapıyorsunuz? Demek ki şirketi temsil ediyorsunuz bu durumda. Alanadı sahibi sizsiniz ama şirketin kurumsal web sitesini yayınladığınıza göre aranızda zımni (gizli) bir anlaşma olduğu, alanadını parka çekerek siteye (firmaya) zarar verme amacı taşıdığınız düşünülür.
Cevap: com Uzantılı Domain Sahipliği
Evet ancak aramızda yazılı bir anlaşma yok Şirkette yıllarca sigortasız çalıştım şimdi bu süreçle ilgili de dava açacağım. Peki böyle bir durumda şirkete alan adını satmam söz konusu olur mu ?
Şuradaki konumla ilgili:
https://www.hukuki.net/showthread.php...ilacagim/page2