Kardeşim Sahte Nüfus Cüzdanı İle İşlem yapıyor
Öncelikle yardımcı olan/olacak herkese çok teşekkür ederim.
Konu şöyle 18/05/2015 tarihinde adıma nüfus para cezası vergi borcu bildirildi. Aynı gün yaptığım araştırmada 6/04/2015 günü öz erkek kardeşim kimliğimi kaybettiğini söyleyerek benim kimlik bilgilerimle önce muhtarlıktan ikamet belgesi almış, ardından ilçe nüfus müdürlüğüne giderek ben kimliğimi kaybettim adım soyadım şu diyerek benim adıma kimlik çıkartmış. Kimlikteki tüm bilgiler bana ait ancak onun fotoğrafı var, ben gibi kullanmak istemiş.
18 Mayıs günü savcılıktan konu hakkında hem muhtarlık, hem nüfus müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundum.
1- Kimlik yenileyemiyorum, nüfus müdürlüğündeki belgede kardeşimin fotoğrafı var ve acil kimliğimi kullanmamı gerektirecek resmi işlem yapmam gerekiyor. Yeni kimimlik nasıl alırım.
2- Kardeşim nüfus müdürlüğüne başvurduğunda son başvuru yapılan dökümanlardaki benim fotoğrafımla, kendisinin başvuru yaptığında evraklarda beyan ettiği kendi fotoğrafını karşılaştırmadığı için -ki arada ciddi fark var mutlaka görmek zorundalardı- hatalı işlem yapan nüfus müdürlüğü çalışanı ve muhtarlık görevlisinin bu süreçte karşılaşacakları yaptırım ne olur.
3- 6 Nisan tarihinde nüfus müdürlüğünde olmadığımı ve kaybetmediğim kimliğimin hala bende olduğunu çok rahat ispatlayabilirim. Kardeşim kredi kartı, kredi vb. konularda bu sahte kimliği kullanırsa beni bağlayıcı bir durum olur mu?
Cevap: Sahne Nüfus Cüzdanı İle İşlem
Siz de aynı yolu takip ederek, kimliğinizi kaybettiğinizi ve yeni ikamet bilgilerinizi bildirseniz nüfusa?
Cevap: Sahne Nüfus Cüzdanı İle İşlem
Başvuruda verilen evraklarda kardeşimin fotoğrafı var. Ayrıca nüfus müdürlüğüne başvurduğumda onlar da hata yaptıklarını anladılar. Savcılıktan yeni kimlik alabilmem için karar çıkartabilir miyim?
- - - Updated - - -
Ayrıca 18 Mayıs günü nöbetçi savcıya ifade verdim. Dosyam 14 gün içinde savcıya atanmış mıdır, teslim etmem gereken evraklar var.