Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi, İzinli SMS - Eposta Gönderimi Hk. Bir İstisna
Merhabalar,
Öncelikli olarak şimdiden tüm katkı ve yorumlar için teşekkür ederim. Kısaca sorum, konu başlığındaki Kanun ve Kanun içerisindeki "Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilir" istisnası hakkında;
1. İnternet reklamları dahil herhangi bir gelir modeli olmayan, arkasında kurulu bir şirket de bulunmayan, bireysel bir internet girişimi olarak başlamış, sektörel ilan sitesi olarak hizmet veren bir web sitem var. Şu an üyelerim tamamen kendi reklamlarını yapmak isteyen sektör firmalarıdır. Üyelik ücreti, aracılık vb. uygulamalar yoktur.
2. Websiteme Türkiye'de bahse konu sektörde faaliyet gösteren tüm diğer firmaların da üye olması ve ilanlarını yayınlaması için toplu Başlıklı SMS ve toplu Eposta gönderimi yapmak istiyorum. Başlıklı SMS atabiliyorum, alan adı tescili ve web sitesi adı - logosu - sloganına ilişkin tescilli markam var. Alıcının izninin alınması konusunda ise, ilgili Kanunun kapsamı dışında olduğumu değerlendiriyorum, 3 dayanak noktam var:
a. "Ticari" kelimesi. Yani kar amacıyla ürün ve hizmet satışı veya aracılık / komisyonculuk yapmıyorum. Kanun ise Elektronik "Ticaret" i düzenliyor,
b. Toplu SMS ve Eposta atacağım firmalar, GSM ve eposta gibi iletişim bilgilerini, bu bilgileri yaymak ve kendilerine ulaşılmasını mümkün kılmak maksadıyla web sitelerinde veya ilan sitelerinde kendi rızalarıyla yayınlamaktadırlar. GSM ve Eposta veritabanım firma internet sitelerinden tek tek taranarak alınmıştır.
c. "Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilir"
Kanun kapsamında uygulanacak malum yaptırımları ve ağır para cezalarını da göz önüne alarak sizden cevaplarınızı bekliyorum:
Gönül rahatlığıyla Firmalara toplu SMS ve Eposta gönderebilir miyim?
Teşekkürler..
Cevap: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi, İzinli SMS - Eposta Gönderimi Hk. Bir İstisna
Bence www.mutlucell.com.tr firmasından destek almalısınız, isterseniz girip bir bakın tarifeleri inceleyin (www.mutlucell.com.tr/toplu-sms-tarife.html) Toplu sms göndermek biliyorsunuz değişen yasalarla birlikte çok risklidir, tek başınıza bu kadar riskli bir işlemi yapmanız doğru olmayacaktır. Profesyonel yardım almak her zaman daha iyidir ve tercih edilendir.
Sevgiler...