Asliye ceza mahkemesi tehdit hakaret ve borçlunun şikayeti
Merhabalar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim sayın üye ve değerli yöneticiler.
Bir borcumdan dolayı şahıstan aldığım borç için kalan az bir kısım için 2.000 tl için tehdit ve hakaret aldım mesaj ile yazılı.
Şikayette bulundum ve durumu anlattım daha önce borcumu ödedim fakat 2.000 tl için senet vardı onu da şikayet ettikten sonra icraya vermiş hakkında ceza davası açıldı ben de ödedim icraya dosyayı kapattım.
İlk duruşma oldu borcumu ödediğimi söyledim müşteki olarak şikayetçiyim dedim davaya katılmam kabul edildi.
Sanık borcunu ödemedi icraya ödedi ama diğer elden verdim hiçbirini ödemedi dedi elinde belge de yok ,ayrıca hakkımda alacak davası açmış asliye hukukta.Sanık mesajları çektiğini ödeme yapmadığı için çektim diye duruşmada kabul etti.Hakim icra ve asliye hukuk mahkeme dosyalarını istedi tahrik var mı diye bu durumda sanık hakkında sanık suçu kabul etmesine rağmen hiç ceza verilmeyebilir mi yoksa az bir ceza da olsa mutlaka ceza verilecek mi teşekkürler sevk maddeleri :106/1 125/1 53/1 çok teşekkür ederim
Cevap: Asliye ceza mahkemesi tehdit hakaret ve borçlunun şikayeti
Saygıdeğer site yöneticileri ve üyeleri cevap konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim inanın internet başında cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
Şikayetçi olduğunuza göre borcu ödemiş olmanız veya onun sizden alacaklı olması cezayı ortadan kaldırmaz. En fazla mahkeme takdiri indirim (hafifletici neden olarak tahrik olarak algılayabilir) yapar ki tahminen hakim 1/6 oranında cezada indirim yapabilir eğer suçlu bulursa. Yoksa birinden alacaklı olmak ona hakaret etmek veya tehdit hakkı vermez.
Sayın Basri bey cevabınız ve ilginiz için çok çok teşekkür ederim son bir ricam daha sanık iddianamede yazılan mesajları ödeme yapmadığı için ben çektim diyor ve daha ödemedi diyor bende ödedim icra dosyası kayıtlı istenebilr dedim bu durumda hakim sanık kabul ettiği halde ceza vermeyebilir mi verirse de tahmini ne olur teşekkürler
- - - Updated - - -
Basri bey çok teşekkür ederim tekrar yani öğrenmek istediğim hakim sanık suçunu kabul ettiği halde ceza vermeyebilir mi beraat gibi veya ceza verirse de ilk suçu sanıkğın hapis mi yatar para cezası mı hagb mı uygulanır çok çok teşekkür ederim
İlk suçu olması nedeniyle HAGB kararı çıkması büyük ihtimaldir.