Mevduat hesabina koyulan tedbİr karari
Merhaba 26/05/2015 Saat 09:30 10:30 Saatleri arasında xxxxxxxxxx Ek Sayılı Ziraat Bankası Vadesiz Mevduat Hesasbıma 4 Bin TL havale geldi . 1 Saat içerisinde atm günlük limit kapsamında 1.000 TL sini geri çektim geri kalanını çekmek için ziraat bank şubesine kimliğimle başvurduğumda bana hesabımın bloke edildiğini bildirdiler . Blokajın hangi kurum tarafından koyulduğu vs bilgisi aktarılmadı kanser hastası annem için ilaç almak durumundayım zor durumda kaldık .
Sorunu BDDK Ya ilettim gelen cevap şudur ;
Sayın Çağdaş ÇELİK,
Başvurunuza istinaden yapılan incelemede, Kırklareli Şubesi xxxxx nolu hesabınızda bulunan bloke T.C. Trabzon Valiliği Emniyet Müdürlüğü kaynaklı olup, şikayetinizi ilgili kuruma iletmenizi rica eder,
Konuyu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.
Saygılarımızla
Ancak trabzon emniyet adliye dahil olmak üzere her yeri aradık bizde böyle bişey yok diyorlar . banka operasyon biriminde blokeli tutar 0 tl diyor ancak para çekemiyoruz hiç kimse bilgi vermiyor ne yapmamızı tavsiye edersiniz iyi çalışmalar dilerim
Cevap: Mevduat hesabina koyulan tedbİr karari
BBDK dan gelen cevabı da ekleyerek ziraat bankasına dilekçe verin. Ve blokenin nedeninin tarafınıza 3 gün içerisinde bildirilmesini talep edin. Eğer tebliğden (veya elden teslim ederseniz, dilekçenizin alındığına dair bir yazı alın) itibaren 3 gün içerisinde banka size yanıt vermezse işte o zaman bankanın bankacılık kanununa muhalefet ederek bilgi verme yükümlülüğünü ihlal nedeniyle BBDK'na şikayet edin.
bu 3 gün içinde cevap verme süresi nerde hangi kanunda geçiyor ben de bir bankanın şubesine elden dilekçe verdim 10 gün oldu cevap vermediler hala