Malatya merkezde 10 dönümlük arazi
Öncelikle Merhaba,
Ben istanbulda ikamet ediyorum. Aslen malatyalıyız ama tüm akrabalarımız istanbula taşındılar. Size sormak istediğim konu dedemden (babamın babası ) kalma malatya merkeze yakın 10 dönümlük bir arazimiz var. Köydeki evleri bahçeleri bölüştürmüş erkek çocukları arasında fakat bu malatya merkezdeki araziyi bölüştüremeden 20 yıl once vefat etmiş. Babanemde 18 -19 yıl önce vefat etmiş. Babamlar toplamda 10 kardeşler. 3 erkek 7 kız olmak üzere. Kızlardan birisi geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde vefat etti. Babam amcalarımın arasında en ufağı en büyük amcam zamanında 2 veya 3 kızdan vekaletname almış ancak bunlardan birinin akli dengesi yerinde değil. Vefat eden halamdanda almış vekaletini. Ve 20 yılı aşkın vergisi ödenmiyor oradaki arazinin. Kardeşler bir araya gelip bölüşemiyorda orayı. Sonuç olarak hukuki yola başvurmayı istiyoruz. Bizim bu süreç içerisinde ne yapmamız gerekli. Bir avukat ile görüşmelimiyiz eğer görüşürsek ücret olarak çalışma prensipleri nelerdir. Şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Malatya merkezde 10 dönümlük arazi
Bir avukatla görüşseniz iyi olur bu tür davalar sıkıntılıdır çünkü bir avukat daha kolay çözüme ulaştırır sizi ücret hususuna gelince serbest meslek olduğu için karşılıklı görüşme ve uzlaşı ile belirlenebilir bütçenize uygun bir avukat elbet bulunur.
Cevap: Malatya merkezde 10 dönümlük arazi
Söylediğiniz üzere bir avukat ile görüştüm kendisine durumu anlattım dava en az 2 yıl sürer dedi. Ücret olarak yüzde 10 olarak anlaştık kendisiyle. gerçekten ilgili birisiydi bu işi bitireceğine inandırdı bizi. Lakin yüzde 10 luk anlaşmamıza göre ücreti benim kendim ödememi söyledi neden ben 10 kardeş bölüşmüyor dediğimde müvekil sizsiniz ondan ama masraflar bölüşülür dedi sizce bu durum normalmidir