3 ay ceza aldım itiraz süreci nasıl işliyor?
merhaba,
Karışık bir senet olayından 3 ay ceza aldım. 1. duruşma 30.04.2015 tarihindeydi, katıldım durumu anlattım. İtiraz ettiğim konu mahkemeyi etkilemez dedi hakim. 2. duruşma bugündü 28.05.2015. netten baktım 3 ay ceza almışım.
tebligat geldikten sonra 1 hafta içinde itiraz edeceğim.
1. sorum üst mahkeme cevabı ne kadar sürede gelir? kazanma şansım düşük sanırsam.
2. sorum 11.03.2015 tarihinde bana ceza aldıran kişiyle ilgili savcılığa bu senet için bedelsiz senet ve tefecilik suçundan suç duyurusunda bulundum ve başvurumda ceza davasında da bahsettim. Neredeyse 3 ay oldu 1 kez yazılı 1 kez de telefonla bilgi aldım savcılıktan hala dava açılmamış. Savcının icra ceza mahkemesi kararına itiraz hakkı varmış. Böyle birşey umuyorum ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum. Hala dava açılmadı.
yargıtayın savcılığın itiraz hakkı olduğuna dair kararı var. burada reklam olur diye linki paylaşmadım.
Cevap: 3 ay ceza aldım itiraz süreci nasıl işliyor?
Ödeyemediğiniz borcunuzla ilgili 2 taksitte ödeme taahhüdünde bulunmuşsunuz , daha önce banka kanalıyla ödemiş olduğunuz miktar ilk takside sayılmış ve 2.taksidin ödenmesi beklenmiş. Zamanı gelen ödemenizi yapmadığınız için de taahhüdü ihlal nedeniyle disiplin hapsi davası açılmış ve karar tarihinde de borcunuz henuz ödenmemiş olduğundan disiplin hapsi cezasını almışmışsınız.
itiraz edebileceğiniz bir durum yok, aldığınız ceza ödeme sözünü yerine getirmemiş olduğunuzdan verilen disiplin hapsi, ve gerçekten de öyle iken , neya nasıl itiraz edebilir ve o itirazın kabul görmesini düşünebilirsiniz ki?
Disiplin hapsi cezanızdan kurtulabilmenin 2 yolundan ilki borcun ödenmesi, diğeri ise alacaklının disiplin hapsi isteminden vazgeçmesi olacaktır.
alacaklıyla görüştüm şimdi. ben avukatımdan geri çekmesini istedim dedi ama avukatım biraz ödeme istedi dedi. alacağı 10 bin + 6 bin masraf.
avukat kendisini nasıl dinlemiyor?
alacaklı ben ödemeyi aldım diye nereye başvurursa ceza iptal olur?
maaş haczi var yaklaşık 1-2 bin tl oradan zaten iş yeri icra dairesine yatırdı. maaş haczi kalsın avukat oradan alacağını alsın dedim. avukat para almadığını söylemiş.
teşekkürler.
Alıntı:
mastrangelo rumuzlu üyeden alıntı
alacaklıyla görüştüm şimdi. ben avukatımdan geri çekmesini istedim dedi ama avukatım biraz ödeme istedi dedi. alacağı 10 bin + 6 bin masraf.
Alıntı:
avukat kendisini nasıl dinlemiyor?
Sizce böyle bir şey mümkün mü??
Borçlu olduğunuz kişi, o kadar rahat olabiliyorduysa, neden avukat takibine bıraktı olayı?
Alıntı:
alacaklı ben ödemeyi aldım diye nereye başvurursa ceza iptal olur?
Avukatına.
Tefecilik şikayetinin üzerine gitseydiniz sonuç alırdınız. Onlar kozlarını oynamış.
Bimer kanalıylada şikayette bulunsaydınız.
Faizle para vermek suç.
Savcılıktaki durumu HSYK da bildirirdim.
ben işlerimden dolayı başka bir şehirdeyim şuan. şikayeti başka şehirde yaptım takibi zor. avukatım da yok.
ödeme durumum olduğunu düşündüğü için sıkıştırmak için avukata verdi heralde. kendisi eski arkadaşım oluyor. sayemde çok para kazandı eskiden.
bu icra cezadan bir şekilde yırtamazsam ben de sonuna kadar gideceğim ama anlaşıp uğraşmak istemiyorum. ben 3 ay yatarım icra cezadan o ise daha fazla ve ciddi ceza alır.