-
Kira Sözleşmesi
Merhaba arkadaşlar, daha önce icra ile ilgili bir durumum olmadığından bu tür konularda pek bilgim yok. Bu yüzden siteye üye olup buradan soruma cevap bulma uğraşı içindeyim.
Benim sorum şu: 01.10.2014'de bir yurda kayıt oldum. Yaşanan maddi sıkıntılar ve yurdun kira giderinin fazla olması sebebi ile 3 ay sonunda yurttan ayrıldım (ayrılma durumumu onlara bildirerek). Yurt bana 10 gün önce icra takibi başlatmış. Benden istediği tutar 5 aylık kira ve faizi. Böyle bir takip başlatması geriye kalan 4 ayın kirasından vazgeçtiği anlamına mı geliyor? Ben bu bedeli ödemem halinde geriye kalan 4 aylık kiradan kurtulacak mıyım? Yoksa sözleşme bitimine kadar kira istemeye devam mı edecek? Yardımlarınızı bekliyorum...
-
Cevap: Kira Sözleşmesi
Yurtta üç ay kalmışsınız fazladan iki ay kira talep ediyorlar anladığım bu bedeli öderseniz diğer ayları talep etmeyeceklerini düşünüyorum yargıtay kararları doğrultusunda yerinize başka kiracı bulmak için iki ay makul bir süredir.
-
Cevap: Kira Sözleşmesi
Teşekkür ederim yanıtladığınız için ama ben ilk 3 ayı zaten ödemiştim. şimdi çıktığım tarihten sonraki 5 ayın ödemesini istiyorlar. Peki ben onlara sizin yargıtay kararını söylesem ya da bunun üzerinden itiraz etsem bir sonuç alabilir miyim?