Sıfır Aldığım Cep Telefonu Çalıntı Çıktı
Merhaba,
1 Mayıs 2015 te kendi telefonum olan Note 4 ile sahıştan aldığım iphone 6 yı takas yolu ile aldım. Aldığım telefonun faturası vs herşeyi mevcut.
Bugun emniyetten gelen mesajla tedirgin oldum. Gelen mesaj kullandığım telefonun çalıntı olmasıyla ilgiliydi. Telefonu en yakın emniyet müdürlüğüne teslim etmem gerektiğini bildirdiler.
Telefonun faturası elimde olduğu halde herhangi bir cezai işlem ile karşılaşmam sözkonusu olabilir mi?
Telefonu teslim etmemem durumunda hangi sonuçla karşılaşabilirim?
Ayrıca kendi telefonum olan note 4 ü faturası ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunsam telefonum yakşalık olarak ne zaman bulunur?
Diğer öğrenmek istediğim konu ise ben mağdur olduğumu dile getirerek dava açma hakkım varmıdır?
Saygılarımla. İyi Çalışmalar
Cevap: Sıfır Aldığım Cep Telefonu Çalıntı Çıktı
Takas sözleşmesi yaptınızmı? Fatura takas yaptığınız kişiyemi ait. Çalıntı olduğundan dolayı şahsı arayıp konuştunuzmu? Eğer dolandırıldıysanız Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Telefonuda teslim edin. Telefonunuzun ne zaman bulunacağı belli olmaz. Hiç bulunmayabilirde.
Ortada çalıntı telefonla yapılan bir takas ve dolandırıcılıkta olduğundan dava değilde savıcılığa suç duyurusunda bulunabileceğinizi düşünüyorum.
Cevap: Sıfır Aldığım Cep Telefonu Çalıntı Çıktı
Malesef sözleşme yapmadım. Fatura sahibi ile takas yaptığım kişi aynı olduğunu sanmıyorum çünkü fatura irsaliyeli fatura sanırım ve izmirdeki görgeç avm adına kesilmiş. Faturayı kesen firma istanbulda. Çok enteresan bir durum ile karşı karşıyayım. Şuan Adil Görgeç ile iletişime geçmeye çalışıyorum. bakalım ne olacak