Cevap: Babamın banka borçları
Alıntı:
scudari rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Merhaba,
Babamın yaklaşık 5 bankaya kredi ve kredi kartı borcu bulunmakta. Borçların belli bir kısmını ödüyor fakat kredi kartı borçlarını ödeyemez durumda. Aynı evde yaşıyoruz ve evin tapusu benim üzerime. Eve bugün icra kağıdı gelmiş ve benim size bir kaç tane sorum olacak.
Borçların tamamı, babamın kendi keyfi için çektiği paralar ve haliyle ben de kesinlikle ödemek istemiyorum. Sonuçta bu parayı çeken babam.
Cevap verirseniz çok memnun olurum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Saygılarımla
Alıntı:
1-) Ev benim üzerime olduğu halde evdeki eşyaları haciz edebilirler mi ? Ayrıca tapulu evimizin elden gitmesi durumu söz konusu mu ?
Babanızın kayıtlı ikamet adresinde bulunan eşyalar babanızın kabul edilerek haczi uygun olan eşyalar haczedilebilir, eşyaların size ait olduğunu faturası ile ıspatlayabilirseniz elbette haczedilemez. Babanızın borcu nedeniye adınıza kayıtlı eviniz veya faturası adınıza düzenlenmiş herhangi bir eşyanız haczedilemez.
Alıntı:
2-) Babamın ödeyemediği borçları bana yansıtırlar mı ?
Babanız hayatta olduğu sürece, siz kendiliğinizden o borcu ödemeyi taahhüt etmediğiniz sürece, babanızın borçları size yansıtılamaz, ancak babanız vefat ettiğinde borçları miras olarak size kalacağından mirasçı olarak borçlu duruma düşersiniz.
Alıntı:
3-) Babam yaşarken reddi miras davası açıp evimi kurtarabilir miyim ?
Hayır
Alıntı:
Ya da eve haciz gelmesini engelleyebilir miyim ?
Ev eşyası haczi için babanızın kayıtlı ikamet adresine gelinmesini önleyebilmenin tek yolu borcun tamamen ödenmesidir.
Alıntı:
4-) İlerde karşılaşabileceğim bir problem olur mu ? ( borçların bana yansıması, evimizin elden gitmesi vb. )
Yukarıda yanıtlandı
Ertuğrul Bey,
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim en büyük korkum hayatta sahip olduğumuz tek şey olan evimizi bankanın elimizden alması.
Babam borçlarını ödeyebilmek için evi ipotek etmek istemiş bunu öğrendiğim an evi üzerime aldım. Yani evimizi bankanın elimizden alması mümkün değil doğrudur değil mi ?
Şimdiden tekrar teşekkür ederim
Ev sizin. Babanızın borcu için sizin evinize bir şey olmaz.
Annenizin malı, mülkü varsa babanızla mal ayrılığı sözleşmesi yaptırın. Bunu yaparsanız annenizden size kalacak mallarıda garanti altına alırsınız.
Babanız vefat edincede 3 ay içinde reddi miras yapar borç sorumluluğundan kurtulursunuz.
Evdeki eşyalarının faturalarını dosyalayın. İcra gelirse gösterirsiniz. Hiçbir şekilde borca taahüt verdirmeyin babanızada.
Ertuğrul bey çok tesekkur ederim emeğiniz için. Allah razi olsun sizden.
Erdoğan Bey telaştan dolayı atladığım bir konu var. Babam borçlarını tek bir bankada toplayabilmek için evi ipotek etmeye kalkmış ama ev toprak tapulu olduğu için banka kredi vermemiş. Babam cahil olduğu için tefecilere gider diye korktum ve evi tapuda üstüme aldım. Şimdi de banka borçlarını ödeyemez duruma düştük.
Böyle bir durumda bankanın evi elimizden alma ihtimali var mıdır ? Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim
Alıntı:
Erdoğan Bey telaştan dolayı atladığım bir konu var. Babam borçlarını tek bir bankada toplayabilmek için evi ipotek etmeye kalkmış ama ev toprak tapulu olduğu için banka kredi vermemiş. Babam cahil olduğu için tefecilere gider diye korktum ve evi tapuda üstüme aldım. Şimdi de banka borçlarını ödeyemez duruma düştük.
Böyle bir durumda bankanın evi elimizden alma ihtimali var mıdır ? Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim
evi sanırım babanızın uzerrınden kendınıze aldınız. tasarrufun ıptalı davası ıle evi alma ihtimalleri vardır.
Yandık desenize. Peki ben bu evi kan bağımsız bir kişiye devretsem bu isten kurtulabilir miyim ? Yada baska bir alternatif var mi ?